Справжній гарячий шоколад не приготувати ні з какао-порошку, ні з розчинних гранул, для нього буде потрібно хороша плитка темного шоколаду. А щоб напій вийшов по-осінньому ароматним, ми рекомендуємо додати трохи меду і кориці.
Ароматний гарячий шоколад зі збитими вершками
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 209 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка молока
- 1/2 склянки жирних вершків (не менше 30%)
- 2 ст.л. меду
- 1 ст.л. кориці
- 100 г чорного шоколаду
- Ванілін – на кінчику ножа
- Маршмелоу – для подачі
Спосіб приготування:
- Збити вершки з ваніллю до м'яких піків (коли на вершках залишається слід від вінчика, а самі вершки добре тримають форму, значить, вони готові).
- У сотейнику з'єднати молоко, мед і корицю. Нагрівати кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, вмішати шоколад до повного його розчинення.
- Молочно-шоколадну суміш з'єднати зі збитими вершками і швидко перемішати (залиште столову ложку вершків для декору).
Як подавати напій
Подавати гарячий шоколад відразу після приготування, за бажанням прикрасивши маршмелоу.
Дивіться відео, як приготувати шоколадний мус:
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що інженер Tesla створив геометричні шоколадні чіпси. Сьогодні.Lifestyle також повідомляли, який секретний інгредієнт зробить брауні смачніше.