Рецепт глінтвейну з журавлиною, медом і фруктами

9 січня 2020, 10:04
Гарячий глінтвейн добре пити в компанії друзів і близьких

Глінтвейн з журавлиною

Смачний, ароматний глінтвейн поліпшить настрій і зігріє холодним зимовим вечором. Ми підготували для вас простий, але незвичайний рецепт цього напою – з журавлиною і фруктами. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.

Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:

Реклама

Читайте також:

Журавлинний глінтвейн з фруктами

Реклама

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

  • 137 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  1. Яблуко – 1 шт.
  2. Апельсин – 1 шт.
  3. Цукор – 30 г
  4. Палички кориці, гвоздика і бадьян – за смаком
  5. Журавлина – 125 г
  6. Червоне сухе вино – 750 мл
  7. Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яблуко помийте, за бажанням почистіть і наріжте кубиками. Складіть в сотейник.
  2. Зніміть з апельсина цедру за допомогою спеціального ножа або овочечистки. Наріжте кубиками і додайте до яблука.
  3. Поставте сотейник на вогонь, додайте цукор, прянощі, журавлину і залийте вином.
  4. Як тільки з'явиться пар, знімайте глінтвейн з вогню. Пам'ятайте, що напій не можна кип'ятити.
  5. Додайте мед за смаком, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин.

Як подавати глінтвейн

Процідіть і вилийте напій у жароміцні келихи. За бажанням додайте цілі спеції, шматочки фруктів або ягоди журавлини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарячий фруктовий пунш . "Сьогодні" також писали, як зробити грог з віскі і прянощами.