Рецепт французького цибулевого супу в горщику

7 квітня 2020, 11:32
Готуємо цибульний суп з сиром в духовці

Тельці вибагливі в їжі, а французький цибулевий суп досконалий

Французький цибульний суп – це досить густий суп-пюре на м'ясному бульйоні, з грінками, запечений в горщику під сирною скоринкою, іноді з додаванням алкоголю.

Існує і більш легка версія страви – на курячому бульйоні, і вегетаріанська – на овочевому бульйоні або навіть на воді.

Реклама

Французький цибульний суп класичний

Тельці вибагливі в їжі, а французький цибулевий суп досконалий

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 126 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 мл бульйону
  • 800 г цибулі
  • 50 г вершкового масла
  • 5-6 гілочок чебрецю або шавлії
  • 120 г твердого сиру
  • 6 скибочок багета
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Почистити цибулю, помити і нарізати кожну цибулину тонкими чверть-кільцями.
  2. У сотейнику на невеликому вогні розтопити вершкове масло і викласти нарізану цибулю. Обсмажити його на дуже слабкому вогні протягом 30 хвилин – за цей час він повинен зменшитися в обсязі і придбати карамельний відтінок.
  3. Влити один стакан бульйону і додати листочки чебрецю або шавлії. Варити, постійно помішуючи, поки бульйон практично повністю не випарується. Потім влити бульйон і варити суп на середньому вогні – до густоти на ваш смак.
  4. В самому кінці посолити і поперчити суп, пор бажанням влити трохи білого сухого вина. Вимкнути.
  5. Накрити суп кришкою і дати йому постояти 15 хвилин.
  6. Тим часом натерти сир на тертці, нарізати багет скибочками і підсушити на сухій сковороді.
  7. Розлити суп по порційних горщиках, присипати кожен сиром, поверх сиру викласти скибочки підсушеного багета, а зверху – знову сир.
  8. Відправити горщики з цибульним супом в розігріту до 180 ° С духовку і запікати, поки сир не розплавиться.
  9. Дістати суп з духовки і відразу ж подавати.

Корисна порада

Якщо у вас немає свіжого чебрецю, ви можете замінити його сушеним. Буде досить 1/2 чайної ложки.

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного розсольнику з перловкою .