Рецепт дня: гарбузова каша з медом і корицею

1 жовтня 2018, 10:00
Ароматна пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом. Фото: depositphotos.com

Осінь – ідеальний час для того, щоб урізноманітнити своє меню стравами з гарбуза. Це смачно, корисно і зовсім не складно. Сьогодні ми розповімо, як приготувати солодку пшоняну кашу з гарбузом.

Пшоняна каша з гарбузом, медом і корицею

Реклама

Інгредієнти:

  • 450 г гарбузової м'якоті
  • вода
  • 200 г пшоняної крупи
  • 500 мл молока
  • сіль
  • мед
  • кориця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Гарбузову м'якоть нарізати невеликими кубиками. Залити водою так, щоб вона тільки покривала гарбуз.
  2. Довести до кипіння, варити 5 хвилин. Потім всипати промите пшоно. Готувати на невеликому вогні, поки вся рідина не википить, не забуваючи помішувати.
  3. Потім влити половину молока, посолити. Варити близько 20 хвилин, час від часу підливаючи молоко, що залишилося. Наприкінці додати мед і корицю до смаку. Зняти з вогню.
  4. Накрити і дати постояти півгодини перед подачею. Розмішати кашу і розкласти її по тарілках.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий сік – улюблений напій Гаррі Поттера. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом мармурової гарбузово-сирної запіканки.

Дивіться відео, як в селі на Полтавщині готують унікальну пшоняну кашу: