Рецепт дня: осінній крамбл з гарбуза та апельсинів

15 листопада 2018, 15:35
Ідея смачного десерту від учасника "МастерШеф" 8-й сезон Максима Пустовіта

Гарбузово-апельсиновий крамбл Фото: depositphotos.com

Крамбл – це англійський десерт з хрусткою текстурою, яка досягається завдяки подрібненню інгредієнтів (пісочного тіста, вівсяних пластівців або горіхів) у крихту.

Пропонуємо вам простий рецепт приготування гарбузово-апельсинового крамбла від учасника "МастерШеф" 8-й сезон Максима Пустовіта. Цей десерт не містить продуктів тваринного походження, тому його можна готувати у піст.

Реклама

Гарбузово-апельсиновий крамбл

Інгредієнти (на 2 порції):

  • Гарбуз – 500 г
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Мигдаль – 50 г

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Гарбуз почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Цедру одного апельсина зняти (вона потрібна буде пізніше) і відокремити м'якоть двох апельсинів. Сік, який виділявся, залишити.
  3. Гарбуз, м'якоть апельсинів і сік помістити на сковороду, додати 60 г цукру і виварювати близько 20 хвилин на слабкому вогні, щоб рідина повністю випарувалася.
  4. У блендер помістити просушений мигдаль, цукрову пудру і цедру апельсина (повинна вийти крихта, але не пудра!).
  5. Викласти гарбуз у формочки і зверху засипати мигдально-цукровою крихтою, зверху з пульверизатора скропити трохи водою і поставити запікатися на 25-30 хвилин при 180 градусах.
  6. Коли десерт охолоне, можна подавати на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом азіатської закуски від учасника "МастерШеф" Івана Мілановіча. А інша учасниця, Анжела Липська, розповіла, як приготувати вегетаріанський фарширований перець.