Учасник "МайстерШеф" на каналі СТБ Іван Міланович багато років прожив в Індонезії, і назавжди полюбив азіатську культуру. Дім-сами, вони ж азіатські пельмені, – це південно-китайський сніданок , який став популярним у всьому світі. Ваня поділився своїм рецептом цієї незвичайної закуски, саме з нею він прийшов підкорювати суддів на кастингу "МайстерШеф". Як каже учасник, головна складова дім-самів – це рисове тісто, яке розкачують до напівпрозорого стану.
Дім-сами з креветками та зеленою цибулею
Для тіста:
- 70 г рисової муки
- 30 г борошна з клейкого рису
- 70 г кукурудзяного крохмалю
- 30 картопляного крохмалю
- 110 г окропу
Для начинки:
- креветки
- Зелена цибуля
- Кунжутна олія
- Картопляний крохмаль
- Тертий корінь імбиру
- сіль
- Чорний перець
Рецепт приготування:
- Всі сухі інгредієнти для тіста перемішати і заварити крутим окропом. Багато що залежить від якості самого борошна та крохмалю, тож, якщо тісто виходить густуватим, потрібно просто додати ще трохи окропу.
- Після того як тісто готове, воно має настоятися близько 20-30 хвилин, для виділення клейковини. Креветки почистити, подрібнити на фарш і перемішати з іншими інгредієнтами. Трохи крохмалю в самому фарші необхідно для того, щоб начинка не пустила сік під час готування і тісто не розмокло.
- Після того як тісто настоялося, його треба розкачати до напівпрозорого стану. Якщо не вдається досягти прозорості, можна додати трохи оливкової олії. До речі, краще виходить розгортати, присипаючи качалку крохмалем.
- Помістіть начинку всередину тіста і надайте ту форму, яка вам до душі. Це може бути форма черепашки, мішечка, кульки, і будь-яка інша.
- Готуються дім-сами на пару 4-5 хвилин. Цю закуску також готують з м'ясною, рибною та овочевою начинкою.
Нагадаємо, раніше Іван Міланович вже ділився фірмовим рецептом карбонари. А інша учасниця, Анжела Липська, розповіла, як приготувати вегетаріанський фарширований перець.