Як приготувати грецький салат: весняний рецепт з редискою

11 квітня 2018, 11:21
Замість традиційного солодкого перцю в салаті використовується редис

Такий салат чудово поєднується з м'ясними стравами, приготованими на відкритому вогні, особливо свининою. Він також підійде до смаженої морської риби з зеленню.

Грецький салат з редискою

Реклама

Інгредієнти:

  • пучок салатного листя
  • 3 огірки
  • 2 помідори
  • 8 шт. редису
  • 8 маслин
  • 100 г фети
  • кілька гілочок петрушки
  • кілька гілочок базиліка
  • сіль, перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • щіпка італійських трав
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі і зелень помити і обсушити.
  2. Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
  3. Фету розкришити або нарізати кубиками.
  4. Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона.
  6. Полити салат і подавати відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками: