Ми звикли готувати салат Цезар з запеченим курячим філе і яєчної заправкою. Але курку можна замінити креветками, а класичний соус – соєвим маринадом з імбиром і часником.
Салат "Цезар" з креветками
Складові:
- 150 г помідорів чері
- 7-10 перепелиних яєць
- 3 шматочки білого хліба або батона
- 200 г королівських креветок
- листя салату ромен
- 2 ст.л. соєвого соусу
- імбир свіжий
- оливкова олія
- 2 зубчики часнику
- 50 г пармезану
Рецепт приготування:
- Приготувати часникову олію для грінок: видавити часник через прес і додати до нього 2 ст.л. оливкової олії.
- Хліб нарізати кубиками або тонкими скибочками. Підсмажити його на сковороді на часниковому маслі до золотистого кольору.
- Зробити маринад для креветок. Натерти на тертці імбир і видавити 1 зубчик часнику. Влити соєвий соус. Додати креветки і дати їм настоятися протягом 10-15 хвилин.
- Розігріти сковорідку і відправити туди креветки. Полити зверху маринадом. Готувати, поки соус не закипить.
- Креветки перекласти на тарілку, а маринад проварити до загустіння. Це буде заправка до салату.
- На дно салату порвати листя салату, викласти зверху половинки томатів черрі, розрізані навпіл перепелині яйця, смажені креветки і грінки.
- Полити салат заправкою і посипати пластівцями пармезану.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар. Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками: