Рецепт для пікніка: свинячі стейки на грилі

11 травня 2019, 09:00
До м’яса можна подати картоплю, запечену в фользі

Свинина на грилі

Навесні починається сезон пікніків і вечірок на свіжому повітрі. Пропонуємо вам приготувати свинячі стейки в ароматному маринаді. Це чудова альтернатива звичному шашлику зі свинини, адже тонкі шматки м'яса швидше смажаться, виходять соковитими і смачними.

Свинячі стейки на грилі

Реклама

Складові:

  • 750 г свинячої вирізки
  • 50 мл соєвого соусу
  • 100 мл томатного соусу
  • 50 мл оливкової олії
  • сіль, мелений перець
  • сік половини лимона
  • 2-3 гілочки розмарину

Рецепт приготування:

  1. М'ясо помити і нарізати скибочками завтовшки 1.5 см.
  2. Приготувати маринад із соєвого соусу, томатного соусу, оливкової олії, солі, перцю, гілочок розмарину і лимонного соку. Додати м'ясо і маринувати мінімум 2 години.
  3. Вийняти свинину з рідини і обсушити. Обсмажити з двох сторін на решітці, встановленої над вугіллям, або на сковороді гриль. Готове м'ясо накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
  4. Подавати свинячі стейки разом з запеченою картоплею або салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов з баранини на багатті в казані. "Сегодня" також ділилися рецептом свинячого шашлику в гранатовому маринаді. Крім цього, ми розповідали, як запекти картоплю у фользі на багатті.

Реклама

Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: