Рецепт бісквіту на кефірі без яєць: як приготувати в духовці

30 липня 2021, 20:16
Бісквіт з кефіром і без яєць готується набагато простіше за класичний, і при цьому ви отримаєте ароматну домашню випічку до вечірнього чаю в колі сім'ї.

Бісквіт на кефірі в духовці

Класичний бісквіт – це яйця, цукор і борошно. Його використовують як основу для багатьох тортів і десертів. Для справжнього бісквіта потрібно добре збити білки і жовтки з цукром, а потім акуратно з'єднати з просіяним борошном. Приготоване таким чином тісто випікають у гарячій духовці.

Якщо ви поки ще в роздумах, як провести відпустку і літо в цілому, шукайте ідеї в нашому календарі лайфхаків.

Реклама

Читайте також:

Рецепт бісквіта на кефірі

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

калорійність:

  • 300 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 1/2 стакан олії;
  • 150-200 г цукру;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішуємо в одній мисці рідкі інгредієнти: кефір, олію.
  2. В іншій мисці змішуємо сухі складові: борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор.
  3. Тепер рідкі додаємо в сухі, перемішуємо, і тісто готове.
  4. Викладаємо тісто в підготовлену форму 21х21 см і випікаємо в розігрітій до 200ºС духовці близько 30-35 хвилин.

Корисні поради з приготування пирога

  • Зверху на бісквіт можна викласти нарізані великими часточками яблука, кружечки ананасів, половинки консервованих персиків, часточки груш, ягоди.
  • Можна зробити коричне посипання, яке при випічці в духовці стає хрустким. Для цього перетріть руками 30 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. муки і посипте зверху пиріг.
  • Бісквіт на кефірі можна спекти в мультиварці. Налийте тісто в чашу і готуйте в режимі "Випічка" протягом однієї години.

Дивіться відео, як приготувати кіш із черешнею і мигдалем за рецептом Григорія Германа:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити тертий пиріг із абрикосами: простий рецепт домашньої випічки.