Рецепт ароматних вегетаріанських котлет з сочевиці

4 червня 2020, 11:15
Готуємо веганські котлети з помідорами і зеленню

Котлети з сочевиці

Овочеві котлети з сочевиці, помідорів і часнику виходять не тільки смачними, а й дуже корисними. Як і інші бобові, сочевиця майже не містить жиру, але багата білком і клітковиною.

Як приготувати сочевицю? Для початку обов'язково промийте крупу холодною водою. Залежно від сорту, сочевиці потрібен різний час варіння, він коливається від 10 до 40 хвилин.

Реклама

Котлети з сочевиці з помідорами

Котлети з сочевиці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 179 ккал на 100 г

Складові:

  • 400 г помідорів
  • 1 цибулина
  • 100 г сочевиці
  • 1 ч.л. порошку карі
  • Кілька гілочок петрушки
  • Сік 1 лимона
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, м'якоть подрібнити.
  2. Цибулю почистити, дрібно нарізати.
  3. Сочевицю промити в холодній воді.
  4. Покласти овочі і сочевицю в каструлю, влити 5-6 ст.л. води і готувати під кришкою, помішуючи, 30 хвилин.
  5. Додати карі, подрібнену петрушку, лимонний сік, сіль і перець. Готувати ще 15-20 хвилин або до м'якості сочевиці. При необхідності влити трохи води. Дати охолонути.
  6. З отриманої маси сформувати плоскі котлети і обваляти їх у борошні. Розігріти в сковороді олію, покласти котлети і обсмажувати по парі хвилин з кожного боку.

Як подавати котлети з сочевиці

Сочевичні котлети можна подати гарячими або холодними. До них добре підійде салат із свіжих овочів.

Дивіться відео, як зробити індійський дал з сочевиці з коржиками:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з сочевиці, грибів і квасолі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з сочевиці з грушею.