Рецепт апетитних овочевих оладок з фетою в духовці

25 червня 2020, 09:08
Такі овочеві оладки підходять для дитячого меню

Оладки з овочів в духовці

Овочеві оладки – це дуже просто, смачно і доступно. У нашому рецепті вони запікаються в духовці, тому містять менше калорій, ніж традиційні деруни і кабачкові оладки .

Солити страву потрібно акуратно, адже фета і так досить солона. Восени такі оладки можна приготувати з гарбузом.

Реклама

Овочеві оладки в духовці

Оладки з овочів в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 75 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 невеликий кабачок
  • 1 середня морква
  • 1 маленька цибулина
  • Кілька гілочок кропу
  • 150 г фети
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. борошна
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° С.
  2. Кабачок натерти на тертці, посолити, залишити на 10 хвилин, а потім віджати рідину.
  3. Цибулю нарізати дуже дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці. Подрібнити кріп.
  4. У мисці змішати всі овочі і зелень. Додати яйце і всипати борошно, щоб вийшло рідке тісто. При необхідності додати ще трохи борошна.
  5. Фету розім'яти виделкою і додати в тісто.
  6. Столовою ложкою викласти масу на деко, застелене папером для випічки. Готувати овочеві оладки 20-25 хвилин або до золотистого кольору.

Як подавати оладки

Подавайте овочеві оладки гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом. Посипте нарізаною зеленню за бажанням.

Дивіться відео, як зробити гарбузові оладки з гречкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сегодня.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .