П'ять помилок на кухні, які псують смак вашої їжі

28 серпня 2020, 14:57
Популярні кулінарні помилки, які можуть зіпсувати навіть найпростіші страви

Багатьом з нас знайома ситуація, коли приготована страва далека від ідеалу без видимих на те причин. У чому ж може бути справа?

Ми поділимося з вами найпоширенішими помилками, які властиві більшості господинь. Якщо ви помітите їх у себе, постарайтеся негайно виправити ситуацію.

Реклама

Ви збиваєте картопляне пюре блендером

Рецепт картопляного пюре з яйцем

Ніколи не використовуйте для приготування пюре кухонний комбайн або блендер. Ці кухонні прилади занадто сильно перебивають картоплю, створюючи небажану крохмалисту консистенцію, липку і тягучу.

Читайте також:

Реклама

Але що ж робити, якщо картопляне пюре перетворилося на клейстер? Зробіть з нього запіканку: розподіліть пюре тонким шаром по формі для випічки, зверху викладіть масло, сир і панірувальні сухарі, і запікайте в гарячій духовці до рум'яної скоринки.

Спочатку занурюєте продукти в яйце, і тільки потім в борошно

Цвітна капуста в клярі на сковороді

Неважливо, що ви готуєте – м'ясо або цвітну капусту в клярі – спочатку обваляйте продукт в борошні, а лише потім занурюйте в яйце. Якщо зробити навпаки, борошно почне збиратися грудочками і підгорати.

Реклама

Дивіться відео, як правильно використовувати сіль:

Щоб запам'ятати, як це робиться, скористайтеся простий хитрістю: М – борошно ("мука" по-російськи), Я – яйце, С – сухарі (якщо використовуєте), О – обсмажування.

Погано розігріваєте сковороду і занадто часто перевертаєте їжу

Їду не можна перемішувати занадто часто

Добре розігріта сковорідка необхідна при смаженні овочів і для створення рум'яної скоринки на м'ясі. Крім цього, не потрібно занадто часто перевертати страву, інакше з м'яса витече сік, риба розвалиться на шматки, овочі втратять форму, а сирники перетворяться на кашу.

Відміряєте інгредієнти для випічки на око

Інгредієнти для випічки

Кухонні ваги й мірні чашки просто необхідні, якщо ви любите готувати домашню випічку. Тут вкрай важливо точне дотримання пропорцій. У багатьох рецептах навіть кілька грамів мають принципове значення. Щоб не марнувати продукти, обов'язково купите ваги, тим паче, що коштують вони зовсім недорого.

Розрізаєте м'ясо відразу після приготування

М'ясу потрібно дати "відпочити" / Фото: Unsplash

Шеф-кухарі не дарма радять дати м'ясу "відпочити" після смаження або запікання. Це потрібно, щоб соки рівномірно розподілилися і смак став більш насиченим. Якщо справа стосується стейка, буде достатньо двох-трьох хвилин, а якщо буженини або запеченої курки, то 15-20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися популярними кухонними лайфхаками.