Хочете смачно приготувати кольорову капусту? Ми пропонуємо розібрати її на суцвіття і обсмажити в клярі на сковороді. Це дуже просто і швидко. Таку закуску можна подавати гарячою чи холодною разом з улюбленими соусами.
Дивіться відео, як приготувати сирні нагетси:
Цвітна капуста в клярі: простий рецепт
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 1 кг
- Рослинна олія – 200 мл
- Молоко – 1 стакан
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Капусту помити і зняти верхні листки.
- Кочан трохи проварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, охолодити і розділити на суцвіття. Як варіант, можна відразу розібрати капусту на суцвіття і бланшувати їх протягом 3-5 хвилин.
- З молока, яєць, солі і борошна приготувати рідке тісто.
- Суцвіття капусти вмочити в кляр і відразу ж обсмажити в добре розігрітій олії.
- Перекласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
Цвітна капуста в клярі з сиром і пряними травами
Інгредієнти:
- Цвітна капуста, розібрана на суцвіття – 1 качан
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 1 ст.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Борошно – 1 1/2 склянки
- Тертий сир пармезан – 2 ст.л.
- Часниковий порошок – 1/4 ч.л.
- Чебрець – 1/2 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
- Паприка – 1/8 ч.л.
- Каєнський перець – щіпка
- Чорний перець – 1/4 ч.л.
- Рослинна олія – для обсмажування
Рецепт приготування:
- Розігріти фритюрницю або глибоку сковороду з рослинною олією.
- Збити яйця в неглибокій мисці, додати молоко і сіль.
- В окремій неглибокій мисці змішати борошно, сир, часниковий порошок, чебрець, орегано, паприку, каєнський і чорний перець.
- Занурити суцвіття в яєчну суміш і обваляти в борошні.
- Обсмажити партіями протягом 4-6 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
- Перекласти на паперові рушники і злегка посипати сіллю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати суп з цвітної капусти з сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з цвітної капусти в індійському стилі.
Читайте також: