Головна Сьогодні

10 кулінарних лайфхаків, які заощадять ваші час і нерви

Ви відразу захочете застосувати ці поради на власній кухні

Часто нам не хочеться йти на кухню і проводити довгі години біля плити. Але якщо знати кілька хитрощів, можна не тільки виграти для себе час, але зробити улюблені страви ще смачнішими, заслуживши горде звання кулінара в колі близьких і друзів. Ми зібрали для вас кулінарні лайфхаки, які вразять вас своєю простотою.

Врятувати пересолену рисову кашу

Рисова каша
Рисова каша
Фото: Depositphotos

Якщо ви пересолили молочну рисову кашу, спробуйте її розбавити додатковою порцією молока або вершків. Можливо, вам доведеться зварити порцію рису без солі і додати її в каструлю.

Збити вершки без міксера

Фото: Depositphotos

Наповніть скляну банку вершками до половини. Додайте чисту пробку (наприклад, від пляшки білого вина), щільно закрийте кришкою і енергійно трусіть, поки вершки не стануть густими. Пам'ятайте, що холодні вершки збиваються набагато швидше. Вам також потрібно буде остудити ємність для збивання.

Розкрити аромат спецій

Спеції перед цим можна нагріти
Спеції перед цим можна нагріти
Фото: freepik.com

Щоб зробити аромат спецій яскравіше, професійні кухарі радять прогрівати їх перед вживанням. Для цього потрібно скласти прянощі в маленьку каструльку з товстим дном і нагріти на помірному вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. Важливо не спалити спеції, інакше вони втратять смак і почнуть гірчити. Ви зрозумієте, коли прянощі будуть готові – вони почнуть виділяти сильний аромат.

Після обсмажування спеції потрібно перекласти в тарілку, щоб вони злегка охолонули. Охолоджені прянощі можна подрібнити в ступці або кавомолці перед додаванням в страву.

Підсмажити бекон в мікрохвильовці

Бекон – важливий інгредієнт англійського сніданку
Бекон – важливий інгредієнт англійського сніданку
Фото: freepik.com

Так готує бекон навіть принц Гаррі. Викладіть бекон на тарілку, придатну для мікрохвильової печі, два-три шари паперових рушників. Помістіть зверху 10 смужок бекону в один шар, щоб жирні краю стикалися з пісними. Накрийте ще одним паперовим рушником.

Дивіться відео, як зробити різнокольорові млинці:

Відправте в мікрохвильову піч і нагрівайте на максимальній потужності протягом 2 хвилин. Потім дістаньте і перевірте готовність. При необхідності поверніть бекон в мікрохвильовку ще на хвилину, і знову подивіться на ступінь прожарювання. Повторюйте, поки не отримаєте бажану ступінь готовності.

Швидко розм'якшити масло для випічки

Масло можна натерти на тертці
Масло можна натерти на тертці
Фото: Depositphotos

Просто візьміть тертку і натріть на ній холодне масло. Подрібнене, воно досягне кімнатної температури за лічені хвилини. Крім того, натерте масло легше змішувати з борошном та іншими сухими інгредієнтами. Такий трюк також стане в нагоді, якщо ви готуєте щось, що вимагає холодного масла (наприклад, основу для тарта або печиво), і у вас немає під рукою готового тіста.

Заготовити лимон

Лимони можна заморозити
Лимони можна заморозити
Фото: Depositphotos

Нарізаний тонкими півкільцями фрукт слід заморозити, розклавши на обробній дошці, і тільки після цього відправити в пакет і повернути в морозилку. Такі шматочки лимона можна додавати в чай, глінтвейн пироги і компоти. Зберігатися в морозильній камері лимон може мінімум три місяці.

Правильно заморозити готову їжу

Заморожувати можна найрізноманітніші страви
Заморожувати можна найрізноманітніші страви
Фото: Depositphotos

Складіть залишки гарніру в звичайний пластиковий контейнер або навіть простий пакет для бутербродів. Поставте в морозильну камеру. Тепер вам знадобиться всього кілька хвилин, щоб розігріти все в мікрохвильовці.

Точно так же ви заощадите цілу годину, якщо заморозите суп. Найзручніше вилити його в лоток або спеціальний пакет для рідини. Якщо такого немає, підійде і звичайний. Обід за 5 хвилин готовий! Він буде чекати свого часу в морозилці.

Позбавити їжу від зайвого жиру

Жир легше знімати з охолодженого страви
Жир легше знімати з охолодженого страви
Фото: freepik.com

Жирні рагу або суп можна позбавити від зайвого жиру, навіть не охолоджуючи. Просто висипте на поверхню рідини кубики льоду. Коли жир збереться в щільні краплі, зберіть його шумівкою разом із залишками льоду.

Спекти кекси без формочок

Форми для кексів можна зробити самому
Форми для кексів можна зробити самому
Фото: Depositphotos

Візьміть склянку і харчову фольгу. Розріжте фольгу на квадрати зі стороною 10-12 см. Отриманими заготовками щільно оберніть дно склянки, покриваючи її зовні приблизно до половини. Обріжте і загніть донизу нерівні краї. Акуратно зніміть отримані формочки. Наповніть їх тістом і печіть, як зазначено в рецепті. Після випічки дайте кексам трохи охолонути і зніміть фольгу, щоб тісто не відволожилося.

Почистити гранат за 30 секунд

Зерна граната можна витягти буквально за 30 секунд
Зерна граната можна витягти буквально за 30 секунд
Фото: freepik.com

Помийте фрукт і обсушити його кухонним рушником. Зріжте ножем верхівку з хвостиком так, щоб в зрізі з'явилися білі прожилки. Зробіть невеликі надрізи уздовж граната, бажано уздовж цих світлих прожилок.

Переверніть гранат зрізом вниз. Візьміть столову ложку і почніть постукувати по шкірці. Постукування повинні бути помірними і рівномірними по всій поверхні граната. Так гранатові зерна почнуть самі сипатися в посудину без будь-яких пошкоджень.

Також гранат можна покласти в невеликий целофановий пакетик перед тим, як почати стукати по ньому ложкою. Це врятує вас від випадкових бризок.

Нагадаємо, раніше ми писали, як очистити овочі від насіння, а також розповідали, як відкрити вино без штопора.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти