Простий рецепт кускусу з овочами і куркою в мультиварці

21 січня 2020, 11:30
Готуємо смачний обід у мультиварці

Кускус з куркою та овочами

Кускус з курячим філе і овочами в мультиварці – проста і смачна дієтична страва, яка вимагає мінімум часу на приготування. Курку ви можете замінити індичкою, а овочі використовувати будь-які на свій смак.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Реклама

Читайте також:

Кускус з філе та овочами

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 96 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 350 г кускусу
  • 500 г курячого філе
  • 1 цукіні
  • 1 баклажан
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки протягом 12 хвилин в режимі "Жарка".
  2. Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
  3. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
  4. У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на 10 хвилин для набухання під закритою кришкою.
  5. Перемішати і відразу подавати.

На замітку

Ви можете зустріти кускус різних розмірів. Великий кускус називають "ізраїльським" або "перловим". Він трохи в'язкий і має горіховий аромат. Через свій розмір ізраїльський кускус готується трохи довше, ніж дрібні сорти.

Кускус меншого розміру називають "лівійським" або "ліванським". Цю крупу можна приготувати за лічені хвилини через її невеликий розмір.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці з кускусом. "Сьогодні" також ділилися рецептом помідорів з кускусом і м'ятою.