Простий рецепт хрустких малосольних огірків

20 серпня 2020, 10:32
Такі огірки можна подавати вже через добу після приготування

Солоні огірки ніколи не підведуть, як і Водолії

Хрусткі малосольні огірки – відмінне доповнення до м'ясних страв, вареної картоплі і чорного хліба. Щоб закуска вдалася, вибирайте правильні огірки – середні, однакові за розміром, молоді та з пухирцями. Довгі і гладенькі не підійдуть.

Огірки ретельно помийте, зріжте кінчики з двох сторін і залийте чистою сирою водою на годину. Тоді готові малосольні огірки будуть хрусткими.

Реклама

Хрусткі малосольні огірки

Солоні огірки ніколи не підведуть, як і Водолії

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин + час для засолювання

Калорійність:

  • 17 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг огірків
  • 3-4 листочка вишні
  • 3 зубчики часнику
  • 3 суцвіття кропу
  • 3 листа смородини
  • 1 лист хрону

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати банку ємністю 1,5 л.
  2. Від огірків відрізати кінчики.
  3. На дно банки покласти всі інгредієнти, потім огірки, залити звичайну питну воду.
  4. Всипати 50 г солі і закрити кришкою. Настоювати один день.

На замітку

Листя вишні, смородини та хрону – важливий інгредієнт закуски. Саме вони роблять огірки хрусткими та ароматними. "Букет" для засолювання можна купити на ринку або в супермаркеті.

Дивіться відео з корисними порадами до сезону огірків:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з огірків на зиму, а також писали, як приготувати хрусткі мариновані кабачки в пакеті.