Пісні рецепти: вінегрет із зеленим горошком і яблуком

3 січня 2018, 12:54
Зимовий салат з варених овочів не тільки порадує своїм смаком, але і принесе користь організму

Рецепт вінегрету. Фото: timolina/Freepik

РРіздвяний піст розпочався 28 листопада і закінчиться на Святвечір, 6 січня. Пропонуємо вам оригінальний рецепт пісного вінегрету з додаванням яблук. Консервований горошок в салаті можна замінити білою квасолею, а огірки – оливками без кісточок.

Пісний вінегрет

Реклама

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 2 великих буряка
  • 6 маринованих огірків
  • 3 середні моркви
  • 3 великі картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 зелених кислих яблука
  • 50 мл кукурудзяної, соняшникової або лляної олії
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

1. Буряк, моркву і картоплю окремо відварити в шкірці. Остудити, почистити і нарізати кубиками разом з цибулею.

Реклама

2. Очищені яблука і огірки нарізати кубиками або натерти на крупній тертці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Перемішати в мисці всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, заправити рослинною олією.

Реклама

4. Поставити вінегрет на кілька годин до холодильника, щоб він настоявся. Подавати разом з чорним хлібом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами пісних салатів з овочів.

Дивіться відео, що їдять під час посту українські монахи: