Пісні картопляні котлети з броколі: рецепт дня

5 березня 2020, 13:12
Смачна страва для веганів і тих, хто дотримується посту

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. Протягом цього періоду церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Рибу можна їсти лише в деякі дні.

Читайте також:

Реклама

Ми пропонуємо зробити на обід смачні овочеві котлети з картопляного пюре і броколі. Вони допоможуть урізноманітнити ваше меню під час посту.

Овочеві котлети з картоплі і броколі

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 262 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г вареної картоплі
  • 300 г броколі
  • Цибуля зелена – кілька стебел
  • Кріп – кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Борошно – для панірування
  • Кунжут – для панірування
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Капусту броколі бланшувати в киплячій воді протягом п'яти хвилин. Відкинути на друшляк. Нарізати на шматочки.
  2. Відварну картоплю розім'яти за допомогою вилки.
  3. Змішати у великій мисці картоплю, брокколі і сіль.
  4. Зелену цибулю і кріп подрібнити, додати в картопляно-капустяну суміш і добре перемішати. Сформувати кульки.
  5. Борошно з'єднати з кунжутом і обваляти кожну кульку в отриманій суміші.
  6. Обсмажити котлети на розігрітій з маслом сковороді з кожного боку до золотистої скоринки.
  7. Подавати з овочами. За бажанням полити пісним майонезом .

Корисна порада

Овочеві котлети можна не обсмажувати, а запекти в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 15 хвилин.

Дивіться відео, що входить до складу заморожених котлет:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет на будь-який смак .