Продовжуємо святкувати Масницю. Ми вже розповідали, як приготувати тонкі млинці на молоці, тепер пропонуємо записати рецепти млинців на мінеральній воді. Це пісні млинці без глютену, пісні млинці з картоплею і класичний рецепт пісних млинців.
Якщо, крім частування млинцями рідних і близьких, ви плануєте зробити їм подарунок на Масничний тиждень, то скористайтеся ідеями з нашого березневого календаря свят.
Рецепт пісних млинців на мінеральній воді
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 250 г (1,5 склянки) пшеничного борошна вищого ґатунку
- 2-2,5 склянки мінеральної газованої води
- 1 ст. л. цукру
- 1 дрібка солі
- 3-4 ст. л. рафінованої олії
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно додати цукор і сіль, перемішати. Влити 1 склянку газованої води і перемішати, щоб не було грудочок.
- Влити другу склянку води і замісити рідке тісто. Накрити тісто і дати йому постояти 30 хвилин.
- За цей час клейковина набрякне і, можливо, буде потрібно додати ще трохи газованої води (приблизно 0,5 склянки), щоб тісто було рідким для випічки тонких млинців. Наприкінці влити олію і ще раз ретельно перемішати.
- Розігріти сковороду з олією. Наливаючи тісто ополоником, посмажити тонкі млинці.
- Подавати з будь-якою начинкою на свій вибір.
Пісні млинці на мінеральній воді з картоплею
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1/2 склянки пшеничного борошна
- 3 картоплини
- 1 стакан мінеральної води
- 4-5 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Очистити картоплю, нарізати її кубиками і відварити до готовності. Потім злити зайву воду, залишивши трохи відвару.
- Зробити картопляне пюре і злегка його остудити.
- Додати до нього просіяне борошно і поступово розвести отримане тісто мінеральною водою, щоб тісто вийшло консистенції кефіру. Наприкінці додати олію і перемішати.
- Смажити. Подавати разом з грибами або квашеною капустою.
Пісні млинці на мінералці: рецепт без глютену
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 мл мінеральної води
- 70 г гречаних пластівців
- 1 склянка рисового борошна
- 2 ст. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
- 2 ч. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ст. л. рафінованої олії
Спосіб приготування:
- У миску насипати гречані пластівці.
- Влити мінеральну газовану воду.
- Змішати борошно, крохмаль, сіль і цукор. Висипати в суміш і дати постояти 5 хвилин.
- Випікати на невеликій млинцевій сковороді з двох боків.
Тут дізнаєтеся, що робити, коли ваші млинці виходять надто товстими.