Пісна випічка: банановий кекс з прянощами та насінням

28 грудня 2018, 07:45
Цей десерт готується без додавання молочних продуктів і яєць

Банановий кекс без яєць. Фото: freepik.com

Ніжний, соковитий і дуже ароматний кекс з цільнозернового борошна і бананів. Він підходить веганам і тим, хто дотримується Різдвяного посту, тому що не містить у своєму складі продуктів тваринного походження. 

Пісний банановий кекс  

Реклама

Складові: 

  • 4 середніх банани (300 г м'якоті)
  • 1 1/2 чашки (180 г) цільнозернового борошна
  • 1/2 чашки (125 мл) рослинної олії без запаху
  • 1/2 чашки цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/2 ч .л. кориці
  • щіпка кардамону
  • 2 ст. л. соняшникового насіння
  • 2 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

Рецепт приготування: 

  1. Розігріти духовку до 180 С.
  2. Змастити прямокутну форму для кексу рослинною олією.
  3. Розім'яти банани з цукром. Додати масло, ваніль, корицю і кардамон.
  4. В окрему миску просіяти борошно, розпушувач і сіль. Додати до бананової маси.
  5. Додати насіння соняшнику і перемішати.
  6. Викласти тісто в форму і запікати 30-40 хвилин (готовність кексу перевірити паличкою).
  7. Дати трохи охолонути у формі і перекласти кекс на тарілку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати голландський яблучний кекс . Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом кексу з апельсиновим просоченням.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: