Цей ароматний яблучний пиріг смачно їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. Крім кориці, ви можете додати до тіста мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику і ваніль.
Голландський яблучний кекс
Інгредієнти:

Для тіста:
- 2 1/4 чашки (250 г) борошна
- 2-3 чайні ложки розпушувача
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/2 чашки цукру
- 1/4 чашки (50 г) розтопленого вершкового масла
- 2 яйця
- 2/3 чашки (150 мл) молока
Для верхнього шару:
- 2-3 яблука
- 1 столова ложка (15 г) розтопленого масла
- 4 столові ложки (60 мл) коричневого цукру
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 С. Змастити маслом і застелити папером для випічки форму діаметром 20 см.
- Просіяти борошно, розпушувач і корицю у велику миску. Додати цукор.
- В окремій мисці змішати розтоплене масло, яйця і молоко.
- Додати рідкі інгредієнти до сухих і перемішати. Викласти тісто до форми і розрівняти.
- Почистити яблука і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими часточками.
- Красиво викласти яблука на тісто. Змастити яблука розтопленим маслом, посипати коричневим цукром і корицею. Випікати 45-50 хвилин.
- Перед подачею пиріг остудити.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом яблучного штруделя. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: