Пончики берлінери
Вони справді, як кулак. Тільки набагато м'якше. Пончики берлінери було винайдено в Німеччині, ще в 18-му столітті. Тоді вони мали нагадувати ядро артилерійської гармати, а своїм смаком і вмінням вгамувати голод – підтримувати німецьких солдатів. Це досить калорійна випічка, адже готувати її треба у фритюрі. Але спробувати це треба. Адже не дарма це стало таким собі надбанням не тільки кухні Берліна, а й Німеччини в цілому.
Отже, пончики можна опускати в олію до половини по черзі з кожного боку – так ви отримаєте характерну смужку – або опускати їх у фритюр повністю. Рецепт берлінерів і заварного крему до них – дізнаєтеся нижче.
Як спекти пончики берлінери
Інгредієнти
- 250 мл молока
- 1 яйце
- 10 г сухих дріжджів
- 40 г цукру
- 450 г борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 50 г масло вершкове
- ванілін – за смаком
Для крему
- 1 ск. молока
- 1 яйце
- 1,5 ст. л. борошна
- 0,5 ст. цукру
- ванілін – за смаком
Спосіб приготування
- Тепле молоко з'єднати з дріжджами і додати від загальної кількості цукор (2 ч. л.) і борошно, щоб вийшло консистенція, як рідка сметана. Залишити в теплому місці на 20 хвилин.
- Яйце перемішати з цукром, з'єднати з опарою.
- Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Наприкінці додати м'яке вершкове масло. Тісто має трохи липнути до рук. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
- Для крему молоко нагріти. Яйце, борошно, цукор, ванілін змішати і потроху, вливати в гаряче молоко, постійно помішуючи. Варити до загустіння, остудити.
- Тісто розкачати завтовшки 1-1,5 см, видавити кульки за допомогою склянки. Залишити, щоб вони піднялися.
- Смажити в розігрітій олії з обох боків, остудити на паперових рушниках.
- Начинити пончики кремом, прикрасити цукровою пудрою.
У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець і що таке "Цьонге-йонге-йонге".
Тут читайте про оригінальний десерт з полуницею і безе – ітонську плутанину.