I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

5 національних страв Німеччини, від яких неможливо відмовитися

Там їдять багато м'яса, хліба і зовсім небагато овочів

"Найкращі овочі – це м'ясо", – люблять казати в Німеччині. Тому й кухня у німців відповідна: у величезній кількості свинина, яловичина, м'ясо птиці на відміну, наприклад, від кухні Болгарії, де переважають овочі та сир. М'ясо німці смажать, запікають, тушкують. Але й овочі на їхніх столах теж присутні – картопляні салати і тушкована квашена капуста. Сосиски. Ця тема вимагає особливої уваги. Там їх налічується понад півтори тисячі видів. І ще хліб. У кожній землі Німеччини він свій, особливий. Нижче знайдете рецепти німецької їжі, яку можна спробувати приготувати на українській кухні.

Якщо ви любите дріжджову випічку і прекрасно з нею справляєтеся, беріть участь у нашому конкурсі і вигравайте призи.

Реклама

Рулька по-берлінськи

Фото: instagram.com/chumak_oxana/

Рульку готують на зимові свята, насамперед на Різдво. Але спробувати її можна в будь-якому автентичному ресторані країни. Подається з квашеною капустою.

Інгредієнти

Реклама
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Темне пиво – 1-2 л
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пуп'янок гвоздики – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Ялівцеві ягоди – 5 шт.

Для соусу

  • Мед – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Бульйон, у якому варилася рулька – 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помиту і обсушену рульку покласти в каструлю для варіння. Залити темним пивом. Довести рульку в пиві до кипіння.
  2. Додати почищену моркву, нарізану кільцями. В цілу почищену цибулину увіткнути пеп'янки гвоздики, часник розділити на зубчики і зняти шкірку.
  3. З пива зняти піну. Варити на повільному вогні 1,5- 2 години під кришкою. Періодично перевертати м'ясо.
  4. Зварену рульку дістати з пива, злегка остудити. Змішати всі інгредієнти для соусу, змастити м'ясо і викласти у форму для запікання.
  5. Додати ще 100 мл бульйону, в якому варилося м'ясо. Додають ялівцеві ягоди.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів і запікати 30 хвилин до золотистої скоринки, кожні 5-6 хвилин поливаючи м'ясо пивним бульйоном.
  7. Готову рульку вийняти з духовки, викласти на центр великої тарілки для подачі.

Фальшивий заєць

Реклама
Фото: nstagram.com/elena_mikulchik/

Чому фальшивий заєць? Бо за тих часів – наприкінці 18-го століття – простому люду полювати було не можна, тому в хід йшло інше м'ясо. Страва універсальна: її можна їсти гарячою, як холодну закуску або класти на хліб.

Інгредієнти

  • Фарш свинячий – 850 г
  • Білий хліб – 120 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 100 г
  • Олія – 60 г
  • Майоран – 1 г
  • Зварені круто яйця – 3-4 шт.
  • Спеції, сіль, перець, зелень для фаршу – за смаком

Спосіб приготування

  1. На олії обсмажити дрібно нарізану цибулю, додавши в неї подрібнений хліб.
  2. Фарш змішати з отриманою сумішшю, додати яйця, майоран і спеції за смаком.
  3. У форму викласти трохи цієї маси, потім в ряд зварені круто яйця і закрити їх залишками фаршу.
  4. Випікати в духовці близько години за 200 градусів. Подавати з картоплею або тушкованою капустою.

Піхельштайнер або рагу Бісмарка

Фото: instagram.com/evgeniya_oknina/

Мабуть, один з найвідоміших супів світу. До того ж носить ім'я німецького канцлера Бісмарка. Кажуть, одного разу він спробував піхельштайнер, суп йому так сподобався, що страва отримала другу назву – рагу Бісмарка.

Інгредієнти

  • Курка, свинина, яловичина – по 250 г
  • Картопля – 6-8 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Коренева селера – 200 г
  • Петрушка – за смаком
  • Кмин, орегано – по 0,5 ч. л.
  • Перець горошком, лаврове листя, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. М'ясо нарізати великими шматочками. Картоплю порізати кубиками. Цибулю дрібно нарізати (можна використовувати ріпчасту, а можна порей і нарізати його кільцями). Моркву нарізати. Селеру нарізати кубиками.
  2. У такому ж порядку скласти шарами в каструлю. Зверху – спеції і лаврове листя.
  3. Залити 1,5 літрами води і поставити на плиту. Після закипання, готувати під кришкою 1,5-2 години на повільному вогні.

Брецель

Фото: instagram.com/lena_delaet_krasivo/


Цьому німецькому кренделю більше тисячі років. Одна з легенд свідчить – випічку винайшли монахи, надавши їй форму рук, схрещених на грудях у молитві. Особливість брецеля в його коричневому кольорі. Це досягається шляхом занурення тіста перед випіканням в розчин з води і соди.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Сухі дріжджі – 5 г
  • Цукор – 5 г
  • Сіль – 4 г
  • М'яке вершкове масло – 20 г
  • Холодна вода – 140 мл
  • Сіль, кунжут, мак – для посипання

Для отварки:

  • Вода – 1 л
  • Харчова сода – 20 г

Спосіб приготування

  1. Просіяти борошно, додати сіль і цукор. У холодній воді розчинити дріжджі і додати сухі інгредієнти.
  2. Вимішувати тісто, поступово додаючи м'яке вершкове масло. Залишити підходити тісто в теплому місці, накривши рушником на півгодини.
  3. Потім сформувати брецели і відправити в морозилку на півгодини.
  4. Змішати сіль і води, закип'ятити і опустити туди берцелі на 2 хвилини.
  5. Остудити, посипати кунжутом, сіллю, маком. Брецели можна змастити яйцем.
  6. Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яної скоринки.

Торт "Чорний ліс" або "Шварцвальд"

Фото: instagram.com/familini/

Він з'явився в Німеччині не так давно – в 30-х роках 19-го століття. Вважається, що автором торта є кондитер Йозеф Келлер зі Швабриї. Тепер у Німеччині для цього десерту існують чіткі стандарти, деталі і розмір коржів, затверджені на державному рівні. Також є твердження, що торт названий на честь легендарного лісу Шварцвальд. Деякі ж вважають, що десерт дуже схожий на вбрання незаміжніх дівчат того регіону: чорна сукня, біла блузка і червоний капелюшок. Особливість – серед інгредієнтів є вишневий шнапс, можна приготувати і без нього.

Інгредієнти

  • Яйця курячі – 8 шт.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 350 г
  • Вишня без кісточок – 200 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Шшоколад чорний – 100 г
  • Масло вершкове – 20 г
  • Ввершки 35% – 680 мл
  • Вершки 22% – 500 мл
  • Молоко – 140 мл
  • Вишневий лікер (або будь-який інший) – 75 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Желатин – 1 ст. л.
  • Паличка кориці – 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Желатин замочити на півгодини у воді.
  2. У невелику каструлю влити 22% -ві вершки, молоко, всипати 100 г цукрової пудри і довести до кипіння (у жодному разі не кип'ятити!).
  3. Додати желатин і 25 мл лікеру, перемішати і остудити, потім поставити на кілька годин в холодильник, щоб желе застигло.
  4. Шоколад розтопити на водяній бані. Розчинити 50 г цукрової пудри в 45 мл теплої води.
  5. Жовтки збити. Додати в шоколад сироп і жовтки і перемішати.
  6. Міксером збити 180 мл 35% -них вершків і обережно змішати із шоколадною масою. Поставити в холодильник.
  7. Яйця збити з 150 г цукрової пудри, додати какао, просіяне борошно, все вимішати.
  8. Роз'ємну форму змастити вершковим маслом. З тіста зробити 2 коржі, випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
  9. Вишню помістити в невелику каструлю (трохи ягід залишити), додати 50 мл лікеру, 50 г цукрової пудри, корицю і 3 ст. ложки води і уварити все на повільному вогні наполовину, потім корицю вийняти.
  10. Решта 35% -ві вершки збити.
  11. Корж полити вишневим сиропом, викласти трохи вишень.
  12. Зверху покласти шар вершкового желе, потім шар шоколадного крему.
  13. На шоколадний крем викласти шар збитих вершків і прикрасити рештою вишнями.

Тут дізнаєтеся рецепти найвідоміших страв Англії.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти