Мармелад з груші - це Раки
Якщо ви хочете приготувати дієтичні ласощі, зробіть домашній мармелад на пектині. Він смачний, просто готується і містить багато корисних речовин.
Щоб зробити грушеве пюре для мармеладу, очистіть фрукти від шкірки і серцевини. Натріть м'якоть на тертці і за бажанням злегка проваріть в мікрохвильовій печі.
Грушевий мармелад
Час приготування:
- 30 хвилин + час на застигання
Калорійність:
- 267 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г грушевого пюре
- 200 г цукру
- 9-10 г пектину + 25 г цукру (перемішати)
- 25-50 мл лимонного соку (за бажанням)
- Ваніль, боби тонка, ароматні трави, цедра і тощо (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Форму підходящого розміру застелити папером для випічки.
- Пюре змішати з цукром, довести до кипіння, варити 5 хвилин, помішуючи.
- Коли цукор повністю розчиниться, ввести пектин, змішаний з цукром, ретельно перемішати.
- Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, безперервно помішуючи.
- Вилити масу в підготовлену форму, розрівняти.
- Залишити мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи.
- Рівну поверхню застелити папером для випічки, перевернути мармелад на папір і залишити ще на 24 години.
- Нарізати і за бажанням обваляти в цукрі. Зберігати в герметичному контейнері.
На замітку
Це рецепт м'якого мармеладу. Більш щільний виходить, якщо збільшити кількість цукру в 1,5-2 рази. А якщо зменшити кількість пектину в два рази, то вийде прекрасний мармелад-конфітюр.
Дивіться відео, як зробити мармелад за 15 хвилин:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового мармеладу, а також писали, як зробити зефір на желатині.