За Дюканом: як приготувати корисний грушевий мармелад

7 вересня 2020, 19:03
У сезон груш встигніть приготувати смачний домашній мармелад

Мармелад з груші - це Раки

Якщо ви хочете приготувати дієтичні ласощі, зробіть домашній мармелад на пектині. Він смачний, просто готується і містить багато корисних речовин.

Щоб зробити грушеве пюре для мармеладу, очистіть фрукти від шкірки і серцевини. Натріть м'якоть на тертці і за бажанням злегка проваріть в мікрохвильовій печі.

Реклама

Грушевий мармелад

Мармелад з груші – це Раки

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час на застигання

Калорійність:

  • 267 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г грушевого пюре
  • 200 г цукру
  • 9-10 г пектину + 25 г цукру (перемішати)
  • 25-50 мл лимонного соку (за бажанням)
  • Ваніль, боби тонка, ароматні трави, цедра і тощо (за бажанням)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Форму підходящого розміру застелити папером для випічки.
  2. Пюре змішати з цукром, довести до кипіння, варити 5 хвилин, помішуючи.
  3. Коли цукор повністю розчиниться, ввести пектин, змішаний з цукром, ретельно перемішати.
  4. Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, безперервно помішуючи.
  5. Вилити масу в підготовлену форму, розрівняти.
  6. Залишити мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи.
  7. Рівну поверхню застелити папером для випічки, перевернути мармелад на папір і залишити ще на 24 години.
  8. Нарізати і за бажанням обваляти в цукрі. Зберігати в герметичному контейнері.

На замітку

Це рецепт м'якого мармеладу. Більш щільний виходить, якщо збільшити кількість цукру в 1,5-2 рази. А якщо зменшити кількість пектину в два рази, то вийде прекрасний мармелад-конфітюр.

Дивіться відео, як зробити мармелад за 15 хвилин:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового мармеладу, а також писали, як зробити зефір на желатині.