Пироги зі шпинатом: ТОП-5 рецептів весняної випічки

31 травня 2020, 13:40
Найкращі рецепти домашньої випічки зі шпинатом

Пиріг зі шпинатом і сиром

Шпинат – чудовий інгредієнт для несолодкої випічки. Його можна додавати в начинку для рулетів з листкового тіста, використовувати для приготування заливних пирогів і випічки з тіста філо. Зі шпинатом виходять дуже смачні сирні мафіни.

Якщо ви плануєте використовувати свіжу зелень, пам'ятайте, що з термічною обробкою вона дуже зменшується в обсязі.

Реклама

Пиріг з бараниною і шпинатом

Пиріг з бараниною

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 500 г баранячого фаршу
  • 300 г тіста філо
  • 200 г шпинату
  • 1 банка консервованих помідорів
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. листя м'яти
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно порізати, обсмажити разом з фаршем, розбиваючи лопаткою грудочки.
  2. Додати помідори, м'яту, дрібно нарізаний часник, мускатний горіх, сіль і перець. Тушкувати, поки не випарується майже вся рідина.
  3. Шпинат промити, перебрати, тушкувати на вершковому маслі до м'якості.
  4. Листи філо викласти в круглу форму, змащуючи кожен оливковою олією, краї тіста мають звисати з боків форми.
  5. Викласти на тісто фарш, зверху шпинат, закрити краями тіста, змастити верх маслом. Випікати близько 30 хвилин за температури 180 °С.

Дивіться відео, що можна приготувати з молодої кропиви:

Реклама

Пиріг зі шпинатом і сиром в мультиварці

Пиріг зі шпинатом і плавленим сиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 160 г борошна
  • 2 плавлених сирка
  • 80 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • 300 г шпинату
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, обсушити і дрібно порубати. Якщо шпинат заморожений, дати йому відтанути і злити зайву рідину.
  2. Плавлені сирки натерти на дрібній тертці або розім'яти виделкою. Додати яйця, нарізане вершкове масло кімнатної температури і сметану. Перемішати.
  3. Додати в сирну суміш просіяне борошно, розпушувач і сіль. Наприкінці додати шпинат.
  4. Викласти суміш у чашу мультиварки, змащену олією. Додати тісто і розрівняти його лопаткою.
  5. Готувати пиріг в режимі "Випічка" протягом 50 хвилин. Перед подачею остудити і розрізати на порційні шматки.

Грецький пиріг з фетою і шпинатом від Джеймі Олівера

Пиріг з тіста філо з сирною начинкою

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 5 яєць
  • 300 г фети, розкришеної
  • 50 г сиру чеддер, тертого
  • 100 г кедрових горіхів
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Кілька пучків орегано
  • Терта цедра одного лимона
  • Оливкова олія
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 400 г свіжого листя шпинату
  • 270 г тіста філо
  • Щіпка каєнського перцю
  • Щіпка мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °С.
  2. У мисці змішати яйця, фету, чеддер, кедрові горіхи, перець, орегано, цедру і трохи оливкового масла.
  3. У великій сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію і вершкове масло.
  4. Додати половину шпинату і обсмажити, помішуючи. Щойно ця порція листя зменшиться в обсязі, і в сковороді з'явиться вільне місце, додати шпинат. Коли весь шпинат підв'яне, зняти його з вогню і злегка остудити. Потім додати шпинат до яєчної суміші разом з каєнським перцем і мускатним горіхом. Перемішати.
  5. Відірвати шматок пергаментного паперу розміром 50 х 50 см. Змастити оливковою олією. На папері викласти листи тіста філо трохи внапуск так, щоб була закрита вся площа паперу. Змастити оливковою олією за допомогою пензлика і поперчити. Повторити маніпуляції з тістом, оливковою олією і перцем ще двічі. Має вийти 3 шари тесту філо.
  6. Перекласти все в форму для запікання так, щоб звисали краї. Додати начинку і накрити краями тіста.
  7. Випікати пиріг 20-30 хвилин. За цей час він має красиво підрум'янитися. Перед подачею пиріг остудити і розрізати на порційні шматки.

Заливний пиріг зі шпинатом і сиром

Пиріг зі шпинатом і сиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 великих пучка свіжого шпинату
  • 200-300 г сиру
  • 2-3 яйця
  • 200 г нежирних вершків або молока
  • 2 ст.л. борошна
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, нарізати і залити окропом на пару хвилин. Злити воду, остудити і віджати. Якщо ви використовуєте заморожений, то його просто розморозити, віджати рідину і нарізати.
  2. Сир натерти на крупній тертці або розкришити. Змішати зі шпинатом, трохи посолити за необхідності.
  3. В окремій мисці збити вінчиком яйця з вершками, додати борошно, сіль і перець.
  4. Форму змастити маслом або застелити змащеним папером для випічки. Викласти сирно-шпинатну масу. Залити рідким тістом.
  5. Відправити в розігріту до 180 °С духовку на 35-40 хвилин.

Пиріжки з листкового тіста з сиром і шпинатом

Лісткові пиріжки з сиром та шпинатом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 упаковка готового листкового тіста
  • 300 г сиру
  • 50 г шпинату
  • 50 г щавлю
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • Сіль
  • Білий і чорний кунжут

Спосіб приготування:

  1. Злегка уваріть шпинат на пару і наріжте. Подрібніть щавель.
  2. Змішайте зелень з сиром, додайте яйце, посоліть і перемішайте.
  3. Тісто розріжте на квадрати. Викладіть начинку і з'єднайте краї, щоб вийшли трикутники.
  4. Викладіть слойки на деко, застелене пергаментним папером, змастіть жовтком і посипте кунжутом.
  5. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 170 °С.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рулет зі шпинату з червоною рибою і вершковим сиром.