Пиріг "Невидимий" з грушами – рецепт для тих, хто любить легкі, повітряні десерти

31 серпня 2021, 15:08
Невидимий він тому, що в ньому практично немає тіста. Пиріг скоріше нагадує ніжне грушеве суфле. Знадобляться міцні та не дуже соковиті груші, зовсім небагато борошна і хороше вершкове масло

Рецепт пирога з грушею

Кінець літа і початок осені – благодатна пора для того, щоб по-максимуму використовувати сезонні фрукти у випічці. Ми знаємо про секрети найсмачнішого пирога з персиками, тепер познайомимося з "Невидимим" пирогом. Багато хто вважає його вигадкою французів, але насправді його придумали в Італії сестри Сімілі, відомі по всьому світу майстрині випічки. Якщо для вас важливо, щоб десерт був з мінімумом тіста, то пиріг "Невидимий" для вас.

Пиріг з грушею "Невидимий"

Пиріг з грушею "Невидимий"

Реклама

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 40 г вершкового масла
  • 200 мл молока
  • сіль
  • 1 ч. л. ванільного екстракту (якщо немає, то візьміть ванілін або ванільний цукор)
  • 140 г борошна
  • 6 груш

Спосіб приготування

  1. Яйця кімнатної температури збити з дрібкою солі. Поступово ввести цукор і збити до пишної маси.
  2. Додати розтоплене, охолоджене масло, потім молоко і ванільний екстракт. Потім ввести борошно. Тісто виходить рідке.
  3. Груші очистити від шкірки, видалити серцевину. Нарізати тонкими скибочками або натерти на тертці для капусти. Додати в тісто, акуратно перемішати.
  4. Форму змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.
  5. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин. За 30 хвилин випікання, накрити пиріг фольгою.

Якщо любите несолодку випічку, то приготуйте кіш з тунцем і шпинатом. Як це зробити – дивіться у відео.

Реклама

Як приготувати ніжний фінський пиріг з чорницею – дізнаєтеся тут.