Петровський квас: як зробити його в домашніх умовах

13 липня 2020, 11:02
Готуємо квас з хрону за старовинним рецептом

Хлібний квас на дріжджах

Петровський квас найкраще підходить для приготування окрошки, ботвіньї та інших холодних перших страв. Цей напій є різновидом класичного сухарного квасу, в який перед розливом по пляшках замість меду і хрону додаються родзинки.

Петровський квас

Реклама

Хлібний квас на дріжджах

Час приготування:

  • 3 доби

Калорійність:

Реклама
  • 27 ккал на 100 г

Інгредієнти на 5 л:

  • 800 г житніх сухарів
  • 4 л води
  • 0,5 ст. л. борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г меду
  • 100 г тертого хрону
  • 25 г дріжджів

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Добре підсмажені в духовці сухарі залити окропом і поставити на добу в тепле місце.
  2. Процідити закваску через марлю в емальований посуд і додати воду. Дріжджі і борошно розвести в невеликій кількості теплої квасу, влити в решту квасу.
  3. Додати цукор і поставити в тепле місце для бродіння на 5-6 годин. Перед тим як розливати квас в пляшки, додати в нього мед і хрін.
  4. Пляшки з квасом закупорити і поставити в холодильник на дві доби. Подавати зі шматочками льоду.

Корисна порада

Замість хрону в квас можна додати тертий корінь імбиру.

Дивіться відео, як зробити вівсяний квас:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати швидкий малиновий квас . Крім цього, ми ділилися рецептом окрошки на білому квасі .