Перед тим, як додати огірки до супу, їх потрібно обдати окропом
Петрів піст в 2020 році розпочався 15 червня і триватиме до 11 липня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження. Дозволені овочі, ягоди, гриби, крупи і бобові, а також риба і дари моря в будь-які дні, крім середи і п'ятниці.
Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід в піст, зробіть розсольник без м'яса. У рецепті можна використовувати різні крупи: рис, перловку, булгур, пшоно і навіть гречку.
Пісний розсольник з рисом
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 237 ккал на порцію
Складові:
- 1 1/5 л води
- 1/3 склянки довгого рису
- 2 картоплини
- 2 невеликі моркви
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зубчик часнику
- 3 невеликих солоних огірка
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. сухого кропу
- 4 шт. запашного перцю
- 5 шт. перцю горошком
- 1 лавровий лист
- 1 стакан огіркового розсолу
- 1 ч. л. солі
- Кілька гілочок зелені
Спосіб приготування:
- Довести воду до кипіння і всипати рис. Варити 5 хвилин.
- Картоплю нарізати невеликими кубиками і відправити до рису. На мінімальному вогні, під кришкою, відварити рис і картоплю до готовності.
- Тим часом зробити в сотейнику зажарку. Налити олію і викласти подрібнений часник. Обсмажувати приблизно хвилину і додати нарізану цибулю. Готувати до м'якості.
- Додати в сотейник моркву (терту або нарізану кубиками). Тушкувати, поки вона не стане м'якою.
- Додати натерті солоні огірки, готувати 5 хвилин.
- Відправити вміст сотейника в каструлю. Варити 5 хвилин.
- Додати сушений кріп, перець горошком і лавровий лист. Влити розсіл і посолити за смаком. Довести суп до кипіння, варити ще кілька хвилин і зняти з вогню.
Як подавати суп
Подавати розсольник зі свіжою зеленню і житнім хлібом.
Дивіться відео, як приготувати індійський дал з коржами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет, а також рецептом пісного супу-солянки з квашеною капустою.