Печиво на 14 лютого
Порадувати кохану людину 14 лютого можна по-різному, але найбільш безпрограшний варіант – приготувати домашнє печиво у вигляді сердечок.
Дивіться відео, що дарувати на День закоханих:
Печиво "Сердечка" з глазур'ю
Інгредієнти:
Час приготування:
- 2 години
Для печива:
- 100 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 0.5 ч.л. розпушувача
- 75 г цукру
Для марципану:
- 80 г очищеного мигдалю
- 60 г цукрової пудри
- 1 яєчний білок
- 1 ч.л. лікеру Амаретто
Для прикраси:
- 110 г джему
- 2 ст.л. концентрованого молока
- 75 г цукрової пудри
- Червоний харчовий барвник
Спосіб приготування:
- Для приготування марципану мелений мигдаль з'єднуємо з цукровою пудрою, білком, лікером і ретельно перемішуємо. Загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
- Вершкове масло збиваємо з цукром, змішуємо з марципановою масою. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40 хвилин. Потім розгортаємо тісто в пласт товщиною 0, 5 см і вирізаємо сердечка.
- Викладаємо на змащене вершковим маслом деко і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 8-10 хвилин. Готове печиво повністю охолоджуємо.
- Конфітюр прогріваємо на повільному вогні і змащуємо кожне печиво за допомогою кулінарного пензлика. Цукрову пудру просіюємо і змішуємо з концентрованим молоком, половину глазурі фарбуємо в рожевий колір.
- На половину сердечок наносимо глазур білого кольору, на інші – рожеву. Це зручно робити за допомогою ножа. На вологу глазур можна нанести глазур іншого кольору і з допомогою зубочистки намалювати візерунок.
Пісочні "Сердечка" з джемом
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 270 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 2 жовтки
- Цедра половини лимона
- 1 ч.л. ванільного цукру
- Дрібка солі
- Густий джем
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло викладаємо в миску. Додаємо цукрову пудру з ваніліном, і все ретельно розтираємо.
- Цедру половини лимона натираємо на дрібній тертці.
- Додаємо жовтки і все ретельно перетираємо. У два прийоми додаємо 250 г борошна, залишки висипаємо на стіл під тісто. Замішуємо м'яке пластичне тісто, намагайтеся борошно більше не додавати – щоб уникнути зайвої жорсткості. Загорнемо його в харчову плівку і відправимо на годину в холодильник.
- Розкачуємо тісто між двох листів пергаментного паперу в пласт товщиною 4-5 мм. Верхній пергамент прибираємо.
- Беремо формочку у вигляді великого сердечка і прямо на аркуші починаємо формувати наші солодкі валентинки. Те тісто, що залишилося – знову пустимо в справу: зберемо в шар, розкачаємо і зробимо ще кілька сердечок.
- Тепер беремо формочку серця меншого розміру і вирізаємо в великих сердечках дірку у вигляді маленьких сердечок. При цьому у нас утворюється ще й купа маленьких сердечок.
- Ставимо тісто в гарячу духовку і печемо при 180 ºС протягом 7-10 хвилин.
- Посипаємо наші сердечка з виїмкою цукровою пудрою.
- На цілі великі сердечка кладемо ложечку густого джему – в саму серединку. Зверху приклеїмо посипану пудрою верхню частину. Виходить двошарова валентинка з красивою кольоровою серединкою і білосніжною посипкою.
Горіхове печиво "Сердечка"
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Сода – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 250 г
- Цукор – 150 г
- Яйце – 1-2 шт.
- Фундук (або будь-які інші горіхи) – 50 г
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло збиваємо з цукром і змішуємо з корицею і борошном.
- Потім додаємо збите яйце, гашену лимонним соком соду і перемелені блендером горіхи. Якщо під рукою немає горіхів, то борошна потрібно взяти 2,5 склянки.
- Місимо тісто до гладкості і кладемо на годину в холодильник, накривши харчовою плівкою.
- Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.5 см. Вирізуємо сердечка за допомогою формочок для печива.
- Випікаємо в розігрітій на 180 ºС духовці приблизно 7-10 хвилин. Даємо охолонути на решітці.
Порада: Готові пряники-валентинки можна покрити глазур'ю: збити сік лимона приблизно з шістьма столовими ложками цукрової пудри і одним яєчним білком до отримання гладкої білої маси. У глазур можна додати барвник, щоб зробити сердечка червоними або рожевими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .