Печиво на День святого Валентина у вигляді сердечок: кращі рецепти

30 січня 2020, 13:26
Рецепти печива на 14 лютого з фото

Печиво на 14 лютого

Порадувати кохану людину 14 лютого можна по-різному, але найбільш безпрограшний варіант – приготувати домашнє печиво у вигляді сердечок.

Дивіться відео, що дарувати на День закоханих:

Реклама

Читайте також:

Печиво "Сердечка" з глазур'ю

Печиво на День святого Валентина

Реклама

Інгредієнти:

Час приготування:

  • 2 години

Для печива:

Реклама
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 0.5 ч.л. розпушувача
  • 75 г цукру

Для марципану:

  • 80 г очищеного мигдалю
  • 60 г цукрової пудри
  • 1 яєчний білок
  • 1 ч.л. лікеру Амаретто

Для прикраси:

  • 110 г джему
  • 2 ст.л. концентрованого молока
  • 75 г цукрової пудри
  • Червоний харчовий барвник

Спосіб приготування:

  1. Для приготування марципану мелений мигдаль з'єднуємо з цукровою пудрою, білком, лікером і ретельно перемішуємо. Загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
  2. Вершкове масло збиваємо з цукром, змішуємо з марципановою масою. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40 хвилин. Потім розгортаємо тісто в пласт товщиною 0, 5 см і вирізаємо сердечка.
  3. Викладаємо на змащене вершковим маслом деко і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 8-10 хвилин. Готове печиво повністю охолоджуємо.
  4. Конфітюр прогріваємо на повільному вогні і змащуємо кожне печиво за допомогою кулінарного пензлика. Цукрову пудру просіюємо і змішуємо з концентрованим молоком, половину глазурі фарбуємо в рожевий колір.
  5. На половину сердечок наносимо глазур білого кольору, на інші – рожеву. Це зручно робити за допомогою ножа. На вологу глазур можна нанести глазур іншого кольору і з допомогою зубочистки намалювати візерунок.

Пісочні "Сердечка" з джемом

Печиво на 14 лютого з джемом

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 270 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • Цедра половини лимона
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • Густий джем
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене масло викладаємо в миску. Додаємо цукрову пудру з ваніліном, і все ретельно розтираємо.
  2. Цедру половини лимона натираємо на дрібній тертці.
  3. Додаємо жовтки і все ретельно перетираємо. У два прийоми додаємо 250 г борошна, залишки висипаємо на стіл під тісто. Замішуємо м'яке пластичне тісто, намагайтеся борошно більше не додавати – щоб уникнути зайвої жорсткості. Загорнемо його в харчову плівку і відправимо на годину в холодильник.
  4. Розкачуємо тісто між двох листів пергаментного паперу в пласт товщиною 4-5 мм. Верхній пергамент прибираємо.
  5. Беремо формочку у вигляді великого сердечка і прямо на аркуші починаємо формувати наші солодкі валентинки. Те тісто, що залишилося – знову пустимо в справу: зберемо в шар, розкачаємо і зробимо ще кілька сердечок.
  6. Тепер беремо формочку серця меншого розміру і вирізаємо в великих сердечках дірку у вигляді маленьких сердечок. При цьому у нас утворюється ще й купа маленьких сердечок.
  7. Ставимо тісто в гарячу духовку і печемо при 180 ºС протягом 7-10 хвилин.
  8. Посипаємо наші сердечка з виїмкою цукровою пудрою.
  9. На цілі великі сердечка кладемо ложечку густого джему – в саму серединку. Зверху приклеїмо посипану пудрою верхню частину. Виходить двошарова валентинка з красивою кольоровою серединкою і білосніжною посипкою.

Горіхове печиво "Сердечка"

Печиво у вигляді сердечок

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Фундук (або будь-які інші горіхи) – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене масло збиваємо з цукром і змішуємо з корицею і борошном.
  2. Потім додаємо збите яйце, гашену лимонним соком соду і перемелені блендером горіхи. Якщо під рукою немає горіхів, то борошна потрібно взяти 2,5 склянки.
  3. Місимо тісто до гладкості і кладемо на годину в холодильник, накривши харчовою плівкою.
  4. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.5 см. Вирізуємо сердечка за допомогою формочок для печива.
  5. Випікаємо в розігрітій на 180 ºС духовці приблизно 7-10 хвилин. Даємо охолонути на решітці.

Порада: Готові пряники-валентинки можна покрити глазур'ю: збити сік лимона приблизно з шістьма столовими ложками цукрової пудри і одним яєчним білком до отримання гладкої білої маси. У глазур можна додати барвник, щоб зробити сердечка червоними або рожевими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .