Пад-тай: рецепт локшини з креветками від співачки MamaRika

25 серпня 2020, 14:09
Українська співачка навчилася готувати пад-тай в Таїланді

Рисова лапша з креветками

Пад-тай – це смажена рисова локшина. Страва вважається символом Таїланду. Її придумали під час Другої світової війни, коли країну охопив дефіцит традиційного рису.

В ефірі програми "Смачний ексклюзив" на телеканалі "Україна" співачка MamaRika поділилася рецептом смаженої локшини з креветками і паростками квасолі. Покроковий процес приготування з відео дивіться нижче.

Реклама

Пад-тай з креветками

Рисова лапша з креветками

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Складові:

  • 100 г очищених креветок
  • 30 г рисової локшини
  • 20 г часнику
  • 60 г цибулі-шалот
  • 1 яйце
  • 20 г зеленої цибулі
  • 50 мл рослинної олії
  • 120 г паростків квасолі
  • 160 мл соусу пад-тай

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Обсмажте подрібнений часник і цибулю-шалот.
  2. Додайте креветки, паралельно в окріп киньте локшину.
  3. Коли локшина майже приготується, викладіть її на сковороду.
  4. Вбийте яйце, перемішайте і влийте соус пад-тай.

Як подавати страву

Подавайте локшину гарячою, прикрасивши нарізаною зеленою цибулею і паростками квасолі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рисової локшини в азіатському стилі, а також писали, як приготувати китайську локшину з овочами і свининою.