Осінній мармелад з обліпихи, яблука й ананасів: рецепт від Лізи Глинської

30 жовтня 2018, 10:09
Осінній мармелад з обліпихи, яблука й ананасів: рецепт від Лізи Глинської

Ліза Глинська Фото: instagram.com/lizaglinskaya

"Рецепт чарівного мармеладу" Обліпиха-Ананас-Яблуко". Записуємо і готуємо! Відразу скажу, що тут важлива точність, без ваг і градусника вам не обійтися. Так що будьте уважні", – написала Ліза в своєму Instagram.

Осінній мармелад від Лізи Глинської

Реклама
Мармелад з обліпихи
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Інгредієнти:

  • 200 г яблучного пюре
  • 200 г ананасового пюре
  • 150 г обліпихового пюре (без кісточок)
  • 550 г цукру
  • 16 г яблучного пектину (можна E440 пектин або "жовтий") + 60 г цукру
  • 140 г сиропу глюкози
  • 5 г лимонної кислоти
  • 1 ст.л. води

Рецепт приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і проваріть до м'якості. Злийте воду, пробийте яблука блендером до стану пюре.
  2. З'єднайте яблучне, ананасове й обліпихове пюре. Додайте цукор і сироп глюкози, трохи прогрійте.
  3. У мисці змішайте пектин і 60 г цукру, влийте 1/3 теплого пюре, перемішайте віночком і поверніть в сотейник до іншої частини пюре. Перемішайте. На середньому вогні, помішуючи, варіть до 108 градусів. Слідкуйте, щоб пюре не пригоріло.
  4. Розчиніть лимонну кислоту в 1 ст.л. води і, коли градус досягне 108, зніміть з вогню сотейник і влийте цю кислу водичку в пюре, перемішайте. Відразу залийте гарячий мармелад в форми. Це можуть бути і силіконові формочки і металева рамка. Змащувати їх нічим не потрібно. Ми залишаємо мармелад при кімнатній температурі на 8-12 годин.
  5. Зберігати мармелад можна 2-2.5 місяці в сухому, темному місці, в щільно закритому контейнері, дбайливо уклавши між листами пергаменту. Перед подачею обваляйте мармелад в дрібному цукрі. Смачного мармеладу вам!

Порада: для пюре використовуйте свіжий або заморожений ананас.

Реклама

Нагадаємо, раніше Ліза Глинська ділилася рецептом печива біскотті. Вона також розповіла, як приготувати домашній зефір.