Осінній десерт: тонкі млинці з яблуками і корицею

29 вересня 2020, 18:03
Рецепт смачних млинців з ароматною яблучною начинкою

Млинці з яблучною начинкою

Млинці з яблуками – популярний і простий у приготуванні десерт. Ця ніжна страва відмінно підходить для осіннього сніданку або традиційного чаювання. Завдяки додаванню кориці і лимонної цедри яблучна начинка виходить неймовірно ароматною.

Млинці з яблуками та корицею

Реклама

Млинці з яблучною начинкою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 142 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 120 г борошна
  • 250 мл молока
  • 100 мл води
  • 120 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • Дрібка солі
  • 6 середніх яблук
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонної цедри
  • 1/2 ст.л. меленої кориці
  • 1 склянка сметани
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 1 1/2 ст.л. лимонного соку

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Для тіста: попередньо просіяне борошно, 50 г цукру, дрібку солі, рослинну олію, молоко і воду змішати в глибокій ємності.
  2. Щоб тісто вийшло однорідним, перемішати його за допомогою вінчика або міксера.
  3. Сковороду поставити на середній вогонь. Коли посуд досить розігріється, змастити його дно олією. Ополоником перемішати тісто. Зачерпнути його в кількості, необхідній для отримання тонкого млинчика. Виливши тісто на розігріту сковороду, плавно нахиляти в різні боки, щоб тісто рівномірно розтеклося по всій поверхні.
  4. Потім сковороду знову поставити на плиту. Млинці обсмажити з обох боків до отримання рум'яного кольору.
  5. Перевертати млинці найкраще дерев'яною або силіконовою лопаткою. Якщо в млинцеве тісто додати трохи олії, змащувати сковорідку перед випічкою кожного млинця необов'язково. Зате необхідно перемішувати тісто перед приготуванням чергового млинця, так як борошно швидко осідає на дно, і тісто стає нерівномірним.
  6. Для начинки: яблука промити і очистити від шкірки. Кожен плід розрізати навпіл і видалити серцевину з кісточками. Нарізати яблука тонкими скибочками. Шматочки яблук перекласти в миску і посипати корицею. Інгредієнти перемішати і залишити яблука просочуватися ароматом приправи.
  7. У сковороді розтопити вершкове масло на слабкому вогні. Коли масло стане рідким, в нього всипати 70 г цукрового піску і додати лимонний сік і цедру. Суміш продовжити нагрівати, постійно помішуючи, до отримання м'якої карамелі насиченого бурштинового відтінку. У готову карамель перекласти нарізані яблука і обсмажувати їх, перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими і не покриються карамеллю з усіх боків. Після цього сковорідку зняти з вогню.
  8. Сметану збити з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.
  9. Кожен млинець викласти на обробну дошку, а на його середину помістити трохи яблучної начинки і 1 ч. ложку сметанного крему. Десерт згорнути у вигляді класичного конвертика.

Як подавати млинці

Можна подавати млинці з яблуками холодними або розігрівши у мікрохвильовій печі.

Дивіться відео, як вибрати смачні яблука:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом крамбла з яблуками, а також розповідали, як приготувати яблучне варення шматочками.