Оригінальні млинці на Масляну: три рецепти від Юлії Висоцької

22 лютого 2020, 12:23
Незвичайні млинці на Масницю 2020

Млинці на Масляну

У 2020 році Масляна триватиме з 24 лютого до 1 березня. У православній церкві вважається, що сенс цього свята – в примиренні з ближніми, прощення накопичених образ. Тим самим ми готуємося до Великому посту, коли присвячуємо час своїй душі, добрим справам, хорошим відносинам з близькими.

Читайте також:

Реклама

Впродовж семи днів Масляної печуться млинці і подаються з різними начинками. Ми пропонуємо вам кілька незвичних рецептів млинців від Юлії Висоцької – гречані з сьомгою, бісквітні з медом і горіхів і тонкі, з яблучною начинкою.

Бісквітні млинці з медово-горіховою начинкою

Млинці на воді

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 4 яйця
  • 1/3 склянки цукру
  • 3/4 склянки молока
  • 1/3 склянки води мінеральної газованої
  • 3 ст. л. олії
  • 1 щіпка морської солі

Для начинки:

  • 100 г фундука
  • 100 г рідкого меду
  • 25 мл рому

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Борошно просіяти.
  2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, сіллю і молоком.
  3. Не припиняючи збивати, всипати невеликими порціями борошно, в кінці додати мінеральну воду.
  4. Білки збити в міцну піну, ввести в тісто.
  5. Спекти на олії млинці.
  6. Горіхи підсушити у духовці, очистити від лушпиння і порубати ножем.
  7. Мед підігріти, додати в нього алкоголь і горіхи.
  8. Змастити млинці начинкою, згорнути трикутним конвертом.

Дивіться відео, як приготувати дріжджові млинці з медом:

Гречані млинці з сьомгою

Млинці з червоною рибою

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 250 г гречаного борошна
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 4-5 ст. ложок олії
  • 1/4 ч. ложки сухих дріжджів
  • Щіпка цукру
  • Щіпка морської солі

Для начинки:

  • 200 г сьомги
  • Жменя нарізаного зеленого кропу
  • Сік 1/2 лимона
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 10-15 горошин червоного перцю

Спосіб приготування:

  1. Розвести дріжджі в 175 мл теплої води.
  2. Просіяти борошно з сіллю і цукром. Додати яйце і воду з дріжджами.
  3. Зробити тісто і залишити на 30 хвилин.
  4. Спекти млинці на розігрітій сковороді.
  5. Змішати оливкову олію, лимонний сік, кріп і червоний перець.
  6. Замаринувати в отриманої суміші шматочки сьомги. Залишити на 10 хвилин.
  7. Подавати гречані млинці з сьомгою і сметаною.

Млинці з яблуками

Млинці з яблучною начинкою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 1 яблуко
  • 1 лимон
  • 100 г сметани
  • 4 ст. л. олії
  • 1 ст. л. цукру

Для тесту:

  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки молока
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. З лимона вичавити сік.
  2. Яблуко, видаливши серцевину, нарізати якомога тонше, скропити лимонним соком, присипати цукром і залишити на півгодини.
  3. Приготувати тісто: борошно перемішати з сіллю, додати яйця, 1/2 склянки води і молоко і замісити тісто. Залишити на півгодини.
  4. Розігріти в сковороді трохи олії і посмажити млинці таким чином: влити невелику кількість тіста так, щоб млинець вийшов тонким і покласти на нього три-чотири часточки яблука.
  5. Зверху полити тістом і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
  6. Подавати млинці зі сметаною або збитими вершками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різнокольорові млинці.