Окрошка: три рецепта найпопулярнішого літнього супу

12 червня 2020, 14:53
Кращі рецепти домашньої окрошки з фото

Окрошка на воді

Окрошка – прекрасний варіант для літнього обіду . Свою назву цей холодний суп отримав від дієслова "кришити" – дрібно нарізати, подрібнити.

Класична окрошка готується на квасі, але його часто замінюють кефіром, сметаною, бульйоном, сироваткою, газованою водою.

Реклама

Найпопулярніші продукти для супу – огірки, зелень, картопля, редис, ковбаса, м'ясо і варені яйця. В окрошку нерідко додають гірчицю і лимонний сік.

Окрошка: рецепт на кефірі з шинкою

Окрошка на кефірі

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 5 яєць
  • 3 картоплини
  • 1 морква
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 200 г шинки
  • 4 огірка
  • 6 шт. редису
  • 1,5 л кефіру 1% жирності
  • Сіль, мелений чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яйця відварити, охолодити, відділити білки від жовтків.
  2. Картоплю і моркву відварити, дати охолонути, очистити і нарізати маленькими кубиками.
  3. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізати. Лук розтерти з жовтками і дрібкою солі.
  4. Шинку нарізати кубиками, огірки – невеликими скибочками, редис соломкою.
  5. Яєчні білки нарубати, перемішати з картоплею, морквою, зеленою цибулею, кропом, шинкою, огірками і редискою.
  6. У миску з підготовленими інгредієнтами влити кефір, посолити, поперчити, перемішати і прибрати в холод на 15 хвилин.

Окрошка: рецепт на майонезі

Окрошка з майонезом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 5 яєць
  • 250 г вареної ковбаси
  • 5 свіжих огірків
  • 6 шт. редису
  • Зелень
  • 4 ст. л. сметани
  • 3 ст. л. домашнього майонезу
  • 1,5 ст. л. гірчиці
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 л сироватки
  • Сіль

Дивіться відео, як зробити незвичайну домашню окрошку:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати варені яйця, ковбасу, овочі і зелень.
  2. Заправити окрошку сумішшю домашнього майонезу, сметани, гірчиці, лимонної кислоти і сироватки. Посолити за смаком.
  3. Остудити в холодильнику.

Корисна порада: ковбасу в рецепті можна замінити шинкою або відвареним м'ясом.

Дієтична окрошка: рецепт на воді

Окрошка на воді

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 200 г яловичого язика
  • 200 г курячої грудки
  • 3 середніх огірка
  • 3 редиски
  • 3 яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 відварені картоплини
  • Зелень (цибуля, кріп, петрушка, за бажанням – кінза)
  • Сіль

Для заправки:

  • 1 л мінеральної води
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 огірок

Спосіб приготування:

  1. Нарізати кубиками м'ясо, яйця, язик, редис, огірки і картоплю.
  2. Додати нарізану зелень, перемішати.
  3. Для заправки змішати з водою дрібно натертий огірок і лимонний сік.
  4. Залити нарізані овочі готовою заправкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодника на квасі .