Окрошка на воді
Окрошка – прекрасний варіант для літнього обіду . Свою назву цей холодний суп отримав від дієслова "кришити" – дрібно нарізати, подрібнити.
Класична окрошка готується на квасі, але його часто замінюють кефіром, сметаною, бульйоном, сироваткою, газованою водою.
Найпопулярніші продукти для супу – огірки, зелень, картопля, редис, ковбаса, м'ясо і варені яйця. В окрошку нерідко додають гірчицю і лимонний сік.
Окрошка: рецепт на кефірі з шинкою
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 5 яєць
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 200 г шинки
- 4 огірка
- 6 шт. редису
- 1,5 л кефіру 1% жирності
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, охолодити, відділити білки від жовтків.
- Картоплю і моркву відварити, дати охолонути, очистити і нарізати маленькими кубиками.
- Зелену цибулю і кріп дрібно нарізати. Лук розтерти з жовтками і дрібкою солі.
- Шинку нарізати кубиками, огірки – невеликими скибочками, редис соломкою.
- Яєчні білки нарубати, перемішати з картоплею, морквою, зеленою цибулею, кропом, шинкою, огірками і редискою.
- У миску з підготовленими інгредієнтами влити кефір, посолити, поперчити, перемішати і прибрати в холод на 15 хвилин.
Окрошка: рецепт на майонезі
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 5 яєць
- 250 г вареної ковбаси
- 5 свіжих огірків
- 6 шт. редису
- Зелень
- 4 ст. л. сметани
- 3 ст. л. домашнього майонезу
- 1,5 ст. л. гірчиці
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- 1 л сироватки
- Сіль
Дивіться відео, як зробити незвичайну домашню окрошку:
Спосіб приготування:
- Нарізати варені яйця, ковбасу, овочі і зелень.
- Заправити окрошку сумішшю домашнього майонезу, сметани, гірчиці, лимонної кислоти і сироватки. Посолити за смаком.
- Остудити в холодильнику.
Корисна порада: ковбасу в рецепті можна замінити шинкою або відвареним м'ясом.
Дієтична окрошка: рецепт на воді
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 200 г яловичого язика
- 200 г курячої грудки
- 3 середніх огірка
- 3 редиски
- 3 яйця
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 відварені картоплини
- Зелень (цибуля, кріп, петрушка, за бажанням – кінза)
- Сіль
Для заправки:
- 1 л мінеральної води
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 огірок
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками м'ясо, яйця, язик, редис, огірки і картоплю.
- Додати нарізану зелень, перемішати.
- Для заправки змішати з водою дрібно натертий огірок і лимонний сік.
- Залити нарізані овочі готовою заправкою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодника на квасі .