Новий фуд-тренд: гігантський мітбол, фарширований спагетті

12 грудня 2017, 12:13
Таке блюдо гарантовано вразить ваших друзів на наступній вечірці

Мітбол зі спагетті Фото: pinterest.com

Так, все правильно – це дійсно величезний мітбол зі спагеті всередині. Якщо ви давно не публікували фото їжі в своєму Instagram, у вас є ідеальний привід заповнити цю прогалину.

Мітбол, фарширований спагетті

Реклама

Фото: pinterest.com

Складові:

Реклама

Для пасти:

  • 115 г сухих спагетті
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику
  • 800 мл томатного соусу
  • 800 мл консервованих нарізаних помідорів
  • 6 листочків базиліка, подрібнених
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 щіпка подрібненого червоного перцю
  • 1 чайна ложка сушеного орегано

Для мітбола:

  • 1 кг 350 г яловичого фаршу
  • 1/2 подрібненої цибулини
  • 1 столова ложка свіжої петрушки, нарізаною
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка мінеральної води
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 1/4 склянки сиру пекоріно романо
  • 1 столова ложка вустерського соусу
  • пармезан для посипання

Рецепт приготування:

Реклама

Відварити спагетті до стану аль денте. Процідити і відставити убік.

Поставити велику сковороду на середній вогонь. Розігріти оливкову олію і обсмажити подрібнений часник до появи аромату.

Додати томатний соус і подрібнені помідори. Довести суміш до кипіння і додати базилік, сіль, червоний перець і сушений орегано. Перемішати і довести соус до кипіння. Зменшити вогонь і варити, поки соус не загусне. Зняти з вогню. Перемішати 1 – 1 1/2 склянки соусу з макаронами.

У великій мисці з'єднати яловичий фарш, цибулю, петрушку, часник, яйця, мінеральну воду, сіль, панірувальні сухарі, сир пекоріно романо і вустерский соус. Відкласти третину суміші в сторону.

Фото: pinterest.com

Застелити невелику круглу форму для випічки фольгою, щоб краю вільно звисали. Додати 2/3 м'ясного фаршу і сформувати бортики. Потім викласти в центр макарони і покрити їх фаршем, що залишився. Защипати краї, надаючи мітболу куполоподібну форму. В результаті має вийти велика м'ясна куля зі спагеті всередині. Накрити мітбол звисаючими краями фольги, зробивши отвір для виходу пари.

Розігріти духовку до 180 °С і запікати протягом близько 1 години 15 хвилин. Обережно вийняти форму з духовки і злити зайву рідину.

Перевернути мітбол на велику тарілку і полити соусом. Посипати тертим пармезаном і подавати.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писав про фуд-тренд з Японії – суперпухкі оладки. Також ми ділилися рецептом слоєк з хурмою і шинкою.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса: