Новий фуд-тренд: суперпишні японські оладки

Цей смачний десерт можна приготувати на власній кухні

В Японії з'явився новий кулінарний тренд – суперпишні оладки, або хоткейки. Вони схожі на маленькі суфле: ніжні всередині та хрусткі зовні.

Незвичайні млинці придумали в одному з кафе Токіо, де за ними як і раніше вишиковуються цілодобові черги. Зараз таких закладів уже не злічити, але людям як і раніше доводиться чекати, щоб спробувати новий десерт. Так, в одне токійське кафе, де оладки готує єдиний кухар, можна потрапити тільки за номерками, які видають особисто або в Твіттері. А в іншому закладі роблять тільки 90 порцій хоткейків на день.

Реклама

Франшиза на пишні оладки поширилася по всій Японії, а вдома господині намагаються приготувати самостійно. Щоб оладки вийшли повітряними, в тісто додають добре збиті білки. У рецептах можна часто зустріти рікотту, маскарпоне і навіть майонез. Оладки печуть на сковороді в кулінарних кільцях, часто накриваючи кришкою.

Рецепт хоткейків на молоці

Інгредієнти на 8 штук:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 1/4 склянки молока
  • 4 столові ложки розтопленого масла кімнатної температури
  • 1/2 чайної ложки екстракту ванілі
  • 1 великий яєчний жовток плюс 3 великих яєчних білка
  • антипригарний спрей
  • Кленовий сироп і масло для подачі

Рецепт приготування:

  1. Для японських млинців вам знадобляться чотири кільцеві форми діаметром 7.5 см і заввишки 5 см.
  2. Перемішайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. Окремо з'єднайте молоко, розтоплене масло, ванільний екстракт і яєчний жовток.
  3. Збийте яєчні білки міксером до появи жорстких піків.
  4. Перемішайте молочну і борошняну суміші. У кілька прийомів додайте збиті білки, кожен раз акуратно перемішуючи.
  5. Злегка збризніть формочки кулінарним спреєм.
  6. Нагрійте велику антипригарну сковороду на середньому вогні. Покладіть на сковороду форми і додайте в кожну по 1/2 склянки тесту (воно повинно заповнювати кожне кільце приблизно наполовину).
  7. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте, поки тісто не підніметься до верху форми і не підрум'яниться на дні, близько 5 хвилин. Відокремте форми від сковорідки з допомогою кухонної лопатки.
  8. Використовуючи щипці, акуратно переверніть формочки. Знову накрийте і готуйте до золотистого кольору, ще 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і зніміть формочки. Повторіть з рештою тестом.
Реклама

Подавайте японські оладки відразу ж після приготування разом з вершковим маслом і кленовим сиропом.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писав, як приготувати низькокалорійні оладки з цільнозернового борошна.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОП-5 фавориток редакції
"Міс Україна-2021"
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-новинки по догляду за волоссям
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Налагодити роботу кишечника
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Біллі Айліш на обкладинці ELLE US
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
27 вересня - 3 жовтня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як з'їздити у Будапешт недорого
Реальні ціни

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти