Новорічний салат з оселедцем: рецепт від Юлії Висоцької

9 грудня 2019, 11:02
Рецепт салату з оселедця і перепелиних яєць

Салат з оседедцем на Новий рік

Оселедець під шубою – класичний салат на Новий рік . Але з оселедцем можна приготувати не тільки цю страву.

Дивіться відео, як приготувати оселедець по-шведськи:

Реклама

Пропонуємо незвичайний салат з оселедця з перепелиними яйцями, зеленню і пармезаном від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама

"Найсмачніший оселедець – в Амстердамі, звідти і рецепт", – говорить вона.

Салат з оселедцем на Новий рік

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 428 ккал на порцію

Інгредієнти на 4 порції:

Для заправки:

  • Половина лимона
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка морської солі

Для салату:

  • 1 великий жирний оселедець
  • 10 перепелиних яєць
  • 1 пучок листового салату
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 50 г пармезану

Спосіб приготування:

  1. Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
  2. Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
  4. Сир натерти на тертці.
  5. Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
  6. З половинки лимона вичавити сік.
  7. Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
  8. Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.

Корисна порада

Замість перепелиних яєць можна взяти курячі, а замість зеленої цибулі – шніт-цибулю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .