Новорічні страви 2020: ТОП-5 рецептів святкових салатів

13 листопада 2019, 16:59
Рецепти смачних салатів на Новий рік 2020

Салати на Новий рік 2020

Традиційний новорічний стіл не обходиться без салатів "Олів'є" та "Оселедець під шубою". Але Білому Металевому Щурові – господарю прийдешнього року – буде приємно, якщо ви врахуєте і його смаки.

Дивіться відео, як оригінально подати салат "Мімоза" на Новий рік:

Реклама

Так що беріть на замітку наші прості рецепти смачних салатів на Новий рік 2020. До речі, подавати їх слід у невеликих мисочках: Щур звик їсти потроху.

Читайте також:

Реклама

Салат-закуска "Мишки"

Салат на Новий рік 2020

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • Сир плавлений – 180 г
  • Крабові палички – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик (за смаком)
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Редиска (для прикрашання) – 2 шт.
  • Перець чорний горошком (для прикрашання)

Спосіб приготування:

  1. Підготувати продукти для сирної закуски "Мишки" з крабовими паличками.
  2. Яйця відварити круто (9 хвилин після закипання), остудити й обчистити.
  3. Натерти яйця на дрібній тертці.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Натерти крабові палички (червону частину однієї палички залишити для прикрашання).
  6. Половину тертих крабових паличок висипати в миску з яйцями і сиром, половину залишити для прикрашання.
  7. Видавити часник через прес. (Щоб отримати більш гостру закуску, можна додати більше часнику. Або, навпаки, зменшити кількість часнику.)
  8. Додати майонез. Якщо треба, посолити. Перемішати.
  9. Із сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх у тертих крабових паличках.
  10. Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.
  11. Кулькам із сирної маси надати форму мишки (овальну, із загостреним кінцем з одного боку). Оформити закуску як мишку: із чорного перцю зробити "очі" й "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".
  12. Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.

Новорічний салат із грейпфрута, фети і кеш'ю

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 грейпфрут або червоний апельсин
  • 1/2 червоної цибулини
  • 100 г фети
  • 1 пучок салатного міксу
  • Жменя горіхів кеш'ю

Для заправки:

  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/2 ст.л. меду
  • Морська сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Салатну зелень помити й обсушити.
  2. Порвати руками на тарілку.
  3. Червону цибулю тонко нарізати, викласти на зелень.
  4. Розкришити сир, додати підсушені горіхи.
  5. Грейпфрут почистити, видалити білі плівки й нарізати. Додати в салат.
  6. Змішати всі інгредієнти заправки і полити салат.

Салат на Новий рік з куркою і гранатовими зернами

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 2 курячих філе
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г сиру
  • 2 моркви або морква по-корейськи
  • 3 яйця
  • Майонез – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Гранатові зерна – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.
  2. Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як інші інгредієнти.
  3. Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.
  4. Викласти всі інгредієнти шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.
  5. Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.

Новорічний салат з тунцем, вареними яйцями і помідорами

Салат з тунцем і овочами

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

Для салату:

  • 1 пучок салатного міксу
  • 1 банка консервованого тунця шматочками
  • 1 червоний помідор
  • 1 жовтий помідор
  • 2-3 яйця

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя помити і обсушити.
  2. Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати кожне яйце на 4-6 частин.
  3. Помідори помити й нарізати часточками.
  4. Порвати салатне листя в миску. Покласти шматочки консервованого тунця, томатів і яєць.
  5. Для заправки перемішати оливкову олію, діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Посолити і поперчити.
  6. Полити салат заправкою і подавати з хрустким свіжим хлібом.

Новорічний салат із сьомгою та авокадо

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 200 г слабосоленої сьомги
  • 50 г рису (суміш золотистого і дикого рису)
  • 1 шт. авокадо
  • 100 г м'якого білого сиру
  • 60 г твердого сиру
  • 70 мл майонезу
  • 1/2 лимона
  • Кілька гілочок кропу

Спосіб приготування:

  1. Філе лосося без шкіри й кісток нарізати кубиками, скропити лимонним соком.
  2. Рис відварити в підсоленій воді, остудити. Змішати за смаком з майонезом.
  3. Авокадо почистити, нарізати кубиками, скропити лимонним соком, щоб м'якоть не темніла.
  4. Покласти кільце для сервування на тарілку, викласти половину лосося, рис, авокадо, вершковий сир із зеленню і залишки лосося. Зверху зробити решіточку з майонезу, посипати тертим сиром і нарізаним кропом.
  5. За бажанням прикрасити готовий салат трояндочками з тонких скибочок лосося і гілочками розмарину.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати святковий салат "Грибна поляна". Сьогодні також ділилися рецептом салату "Тіффані" з куркою і виноградом.