"Гранатовий браслет" ми любимо за його красу, святковість, урочистість. Попри те, що приготувати його – діло клопітке через його оригінальну подачу, ця страва має величезний успіх серед господинь. Нижче зібрані 5 рецептів цього салату на будь-який смак. Хіба що в цій збірці ви не знайдете рецепт з яловичиною. Ми ж пам'ятаємо, що Металевий Бик вкрай проти цього інгредієнта?
Салат "Гранатовий браслет" з куркою

Фото: depositphotos.com
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 300 г відвареного курячого м'яса
- 300 г картоплі
- 150 г цибулі
- 300 г буряка
- 300 г моркви
- 1 великий гранат
- 50 г волоських горіхів
- Майонез і сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити картоплю, моркву і буряк.
- Курку можна відварити або обсмажити разом з цибулею. Для цього слід дрібно нарізати цибулю, а куряче філе – невеликими шматочками. Обсмажити цибулю до золотавого кольору, додати шматочки курки і посолити. Довести до готовності.
- Відварені овочі натерти на тертці. Буряк змішати з дрібно порубаними волоськими горіхами.
- Щоб викласти салат шарами у формі кільця, в центр блюда потрібно поставити склянку і всі шари розподілити навколо нього. Перший шар – картопля, змащена майонезом. Потім шар моркви, шар курки з цибулею і буряка з горіхами. При цьому кожен шар потрібно змащувати майонезом.
- Наприкінці прикрасити салат гранатовими зернами і прибрати склянку.

Салат "Гранатовий браслет" з грибами
Фото: depositphotos.com
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе
- 300 г свіжих печериць
- 2 середні цибулини
- 0.5 склянки волоських горіхів
- 500 г буряка
- 1-2 зубчики часнику
- Майонез і сіль – за смаком
- 1 маленький гранат
Спосіб приготування:
- Печериці нарізати і обсмажити з подрібненою цибулею. Посолити.
- Волоські горіхи перемолоти. Часник подрібнити.
- Куряче філе і буряк окремо відварити. Філе нарізати кубиками, а буряк натерти на крупній тертці.
- У центр тарілки поставити склянку і викласти навколо неї інгредієнти, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, гриби з цибулею, подрібнені горіхи, тертий буряк, майонез і пропущений через прес часник.
- Прикрасити салат зернами гранату і обережно витягнути склянку.
Читайте також:

Салат "Гранатовий браслет" із сиром
Фото: depositphotos.com
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 1 відварене філе курки
- 1 велика цибулина
- 1 варене яйце
- зерна половини гранату
- жменя кедрових горішків або мелених волоських
- 50 г тертого сиру
- сіль
- майонез або натуральний йогурт
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати курку і яйце. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на оливковій олії до золотаво-коричневого кольору, остудити.
- Всі інгредієнти викласти на тарілку, намащуючи майонезом: курка, цибуля, зерна гранату, горішки, яйце, сир, зерна гранату.
- Поставити на кілька годин в холодильник, щоб шари просочилися.
Салат "Гранатовий браслет" без буряка
Фото: depositphotos.com
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 1-2 гранати
- 300 г курячого філе або іншого м'яса
- 2 варені яйця
- 3 варені картоплини
- 2 варені моркви
- 1 ріпчаста цибуля
- жменя волоських горіхів
- майонез – за смаком
- 1-2 зубчики часнику
- сіль перець
Спосіб приготування:
- Курку відварити разом зі спеціями, остудити і розібрати на волокна.
- Картопля, морква і яйця окремо відварити і нарізати невеликими шматочками.
- Нарізану цибулю обдати окропом, щоб прибрати гіркоту.
- У майонез додати пропущений через прес часник.
- У центр плоскої білої тарілки поставити склянку або невелику баночку. Навколо склянки акуратно викласти продукти шарами, змащуючи їх майонезом. Перший шар – картопля, потім морква, товчені горіхи, курку, цибулю і яйця.
- Прикрасити верх салату, змащений майонезом, гранатовими зернами. Обережно прибрати склянку.

Салат "Гранатовий браслет" без м'яса і зі сметаною

Час пригготування
- 1,5 години
Інгредієнти
- по 1 шт морква, буряк, картопля (велика)
- 3 шт яйця
- 1/2 цибуля ріпчаста
- 200 г сметана
- гранатові зерна
Спосіб приготування:
- Всі овочі відварити в мундирі, відварити яйця, цибулю дрібно нарізати.
- Варені овочі очистити, натерти на крупній тертці.
- Зібрати шарами салат у зручній для вас послідовності, перекриваючи кожен шар сметаною.
- Зверху прикрасити гранатовими зернами.
Порада: щоби було легше прибрати склянку із салату, попередньо змастіть його олією.
Тут знайдете 5 рецептів салатів на Новий рік.