Незвичайний рецепт свинячих реберець в ананасовому маринаді

20 травня 2020, 17:25
Рецепт запечених свинячих ребер в пряному маринаді

Свинячі ребра з ананасами

Свинячі реберця в духовці – смачне, ароматне блюдо, яке обов'язково оцінять любителі м'яса на кісточці. У нашому рецепті свинячі ребра запікаються в гострому маринаді з соєвого соусу, перцю чилі, ананасового соку, кориці і лайма.

Вибираючи реберця, зверніть увагу на хорошу грудинку з невеликою кількістю сала. Гарне свіже м'ясо відрізняється рівномірним кольором і глянцевою поверхнею без плям і слідів слизу.

Реклама

Запечені свинячі реберця в ананасовому маринаді

Свинячі ребра з ананасами

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 310 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг свинячих ребер
  • 1 велика ріпчаста цибуля
  • 3 перці чилі
  • 30 г кореня імбиру
  • 1 паличка кориці
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 150 мл ананасового соку
  • 1/2 ч. л. солі
  • Сік і цедра 1-2 лаймов

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Нарізати цибулю півкільцями.
  2. Перець чилі дрібно порубати, видаливши насіння.
  3. Очищений корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
  4. З'єднати всі підготовлені інгредієнти, додати соєвий соус, корицю, олію, ананасовий сік, сіль, сік і цедру лаймів. Ретельно перемішати.
  5. Реберця нарізати порційно і маринувати 2 години.
  6. У форму для запікання викласти реберця і залити маринадом. Поставити в духовку і запікати годину при 200 ºС.
  7. Дістати форму, злити в окрему каструльку рідину, яка утворилася при запіканні. Потім перевернути реберця, підклавши під них цибулю. Готувати ще 10-15 хвилин.
  8. До рідини, злитої з форми, додати мед і ретельно перемішати. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити нагрів і варити до загустіння, близько 10 хвилин.
  9. Дістати форму, полити реберця соусом і поставити назад в духовку під гриль на 2 хвилини.

Як подавати ребра

Запечені реберця можна доповнити запеченою картоплею , овочами гриль або вареною кукурудзою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .