Не пара: вчені назвали найшкідливіші поєднання продуктів

30 вересня 2020, 18:18
Дізнайтеся, яку їжу не варто змішувати

Урівноважені Терези - це правильна пропорція молока в гіркому чорному чаї

Чимало людей ретельно ставляться до вибору продуктів харчування, але далеко не всі при цьому замислюються про те, як їжа поєднується між собою. В результаті певні комбінації порушують злагоджену роботу травлення – все це призводить до збоїв у роботі шлунка.

Німецькі фахівці в інтерв'ю журналу Freundin назвали поєднання продуктів, які шкодять здоров'ю – в їх числі білий хліб з джемом, чорний чай з молоком і бургер з пивом.

Реклама

Салат і нежирна заправка

Знежирений йогурт погано підходить для заправки овочевих салатів

Ця низькокалорійна комбінація шкідлива, оскільки перешкоджає повноцінному засвоєнню вітамінів. Деякі рослинні продукти потрібно вживати разом із жиром, щоб організм міг засвоювати і використовувати вітаміни.

Реклама

Читайте також:

Білий хліб і джем

У хлібі і варенні багато вуглеводів

Реклама

І хліб, і джем містять занадто багато простих вуглеводів, що може викликати різкий стрибок рівня цукру в крові, а потім знову його падіння. Наслідками стануть сильна тяга до їжі і відчуття втоми.

Дивіться відео, що українці роблять із зіпсованими продуктами:

Бургер і пиво

Бургери погано поєднуються з пивом

У такій комбінації спочатку організм розщеплює алкоголь, а потім жир, який потрапляє у відкладення на животі та стегнах. Якщо і їсти бургер, то запивати краще просто водою.

Сочевиця і червоне вино

Сочевицю краще не запивати вином

Поєднання келиха червоного вина зі стравами з сочевиці або соєвих бобів шкодить здоров'ю тим, що значно уповільнює засвоєння заліза. Для гарного засвоєння заліза потрібно вживати продукти, багаті на вітамін С.

Алкоголь і кофеїн

Кава не допоможе підбадьоритися після алкоголю

Багато хто вважає, що кава або інший напій з кофеїном допомагає протверезіти після сп'яніння. Це не так. Згідно з дослідженням Університету Темпл у Філадельфії, кофеїн послаблює седативні властивості алкоголю, але погіршує роботу мозку.

Чорний чай і молоко

Урівноважені Терези – це правильна пропорція молока в гіркому чорному чаї

Протизапальна дія чорного чаю нейтралізується молоком – молочні білки зв'язують антиоксиданти, що містяться в чаї, і перешкоджають їх засвоєнню організмом. У свою чергу кофеїн в чаї перешкоджає засвоєнню кальцію з молока.

Помідори і огірки

Помідори і огірки краще їсти окремо

Два інгредієнти часто зустрічаються разом в салатах, але краще вибирати тільки один з них. Результати досліджень показали, що поєднання двох видів овочів може порушити біохімічні реакції в організмі. Це означає, що овочі не перетравляться належним чином.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який чай корисно пити восени, а також повідомляли про найкорисніші продукти для сніданку.