Справжнє кімчі – готуємо капусту за рецептом корейських кухарів

25 травня 2021, 12:43
Цей ферментований продукт можна зберігати в холодильнику до півроку

Кімчі, корейська закуска

Захищають від шкідливих бактерій, допомагають запобігати хронічним захворюванням і підтримують роботу шлунково-кишкового тракту – це все підвладне ферментованим продуктам. Один з найвідоміших і потужних за дією таких продуктів – це корейська кімчі. Ми знайшли рецепт шеф-кухаря Даеро Лі, який є майстром у приготуванні цієї страви.

У календарі свят травня шукайте найоригінальніші ідеї для подарунків подарунків цього місяця.

Реклама

Важливе про зберігання кімчі

Кімчі – це ферментований продукт, його можна зберігати в холодильнику впродовж тривалого часу – від трьох до шести місяців. За умови, що ви завжди використовуєте чистий сервірувальний посуд і столові прибори, щоб виймати її з контейнера. Намагайтеся, щоб у контейнер з кімчі нічого не потрапило, інакше це може посилити процес бродіння і закуска може зіпсуватися.

Що вам знадобиться для приготування кімчі:

Реклама
  • 1 качан пекінської капусти
  • 1 склянка кам'яної солі
  • 1 пучок цибулі-шалот без коріння
  • 1 склянка вареного рису
  • 1 яблуко із серцевиною
  • 1 цибулина, очищена
  • 6 зубчиків часнику
  • імбир (розміром із зубчик часнику)
  • 2 червоних перці чилі
  • 1 склянка порошку перцю чилі або за смаком
  • 2 чайні ложки цукру
  • 1/4 білого редису (дайкон)
  • 1/4 склянки рибного соусу
  • 1 склянка вареного рису

Спосіб приготування

  1. Наріжте капусту невеликими шматочками, приблизно 3-4 см (вони зменшаться в розмірі в розсолі).
  2. Приготуйте розсіл: додайте кам'яну сіль у 10 склянок води і добре перемішайте до повного розчинення.
  3. У розсіл покласти капусту і відставити на три години.
  4. Наріжте цибулю-шалот на шматочки по 5 см.
  5. Приготуйте соус: покладіть решту інгредієнтів у блендер і збивайте до однорідної маси. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води.
  6. Злийте розсіл, у якому лежала капуста, кілька разів промийте прісною водою і знову злийте воду (залишивши в друшляку на 30 хвилин).
  7. Змішайте капусту із соусом з блендера і додайте подрібнену цибулю-шалот.
  8. Помістіть у герметичний контейнер, залишивши приблизно 1 см зверху, щоб виходив газ, що утворюється в процесі ферментації. Поставте в холодильник.

За матеріалами: Lifehacker.com.au.

Тут знайдете 7 рецептів салатів з молодої капусти.