На зиму: рецепт найсмачнішого лечо

6 серпня 2018, 12:00

Лечо з перцю на зиму Фото: pixabay.com

Лечо з болгарського перцю - це прекрасна заготівля на зиму, яка буде завжди під рукою. Домашнє лечо можна додавати в супи, а також подавати з картоплею, рисом або макаронами.

Лечо на зиму з часником

Реклама

Складові:

  • 1 кг солодкого червоного перцю
  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 головка часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • перець чорний мелений
  • 1 ч. л. цукру
  • 30 мл рослинної олії
  • 3 ст. л. оцту 9%

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Перець і помідори помити і обсушити.
  2. Перець очистити від плодоніжок і насіння. Помідори обдати окропом і зняти шкірку.
  3. У глибоку каструлю скласти кубиками нарізані перці і помідори.
  4. Зелень дрібно порубати, часник пропустити через прес.
  5. У каструлю з овочами додати рослинну олію і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити, помішуючи, 10-15 хвилин, поки перець не стане м'яким.
  6. Додати цукор, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати і готувати ще 5 хвилин. Додати зелень, часник і оцет.
  7. Проварити ще 2 хвилини і розлити по стерилізованих банках.
  8. Закупорити банки чистими кришками, накрити рушниками і дати повністю охолонути.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулетиків з перцю з тунцем, зеленню і вершковим сиром. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати грецький салат з картоплею і запеченим перцем. Крім цього, ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.

Дивіться відео, як приготувати варення з помідорів: