Головна Сьогодні

Рецепт аджики з перцю, яблук і помідорів на зиму

Червоний пекучий перець – головна складова аджики

Аджика – це гостра абхазька приправа. У класичному варіанті вона являє собою масу з солі і прянощів, а також овочевого пюре. 

Дивіться відео, як приготувати дивовижне повидло з помідорів:

Головна складова аджики – червоний пекучий перець. Саме він надає цій приправі темно-червоний колір. Коли ви різатимете перець, обов'язково надіньте гумові рукавички – це допоможе уникнути неприємного печіння.

Аджика з яблуками на зиму

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2,5 кг помідорів
  • 2 кг моркви
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг яблук
  • 300 г часнику
  • 4 гірких перці
  • 300 мл рослинної олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Помідори залити окропом на хвилину, зняти шкірку і перетворити на пюре.
  2. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити нагрів і варити протягом 30 хвилин.
  3. Яблука і моркву почистити, дрібно нарізати. Додати до помідорів і варити 30 хвилин.
  4. Перець очистити від серцевини і насіння, подрібнити разом з очищеним часником. Додати до решти інгредієнтів і варити 30 хвилин.
  5. Додати рослинну олію, сіль, перець. Варити ще 10-15 хвилин.
  6. Гарячу аджику перекласти в стерилізовані банки і закатати. Накрити пледом і дати охолонути. Зберігати в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати маринований перець на зиму. "Сьогодні" також ділилися рецептом в'ялених помідорів в сушарці.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти