На зиму: як приготувати варення з айви з корицею

9 жовтня 2020, 09:05
Для варення підійдуть тільки пожовклі плоди айви

Варення з айви

Сезон айви починається восени. Із цього терпкого осіннього фрукта готують цукати, варення, мармелад і компоти. Айву додають у каші та м'ясні страви, використовують як начинку для пирогів і запіканок.

Ми розповімо, як приготувати ароматне варення з айви з корицею. Воно стане відмінним доповненням до тостів, млинців і оладок.

Реклама

Варення з айви з корицею

Варення з айви

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 138 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 велика айва
  • 75-100 г цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/4 ч.л. кориці

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Очистити айву, порізати на четвертинки. Видалити серцевину.
  2. М'якоть подрібнити. Покласти в каструлю і залити водою так, щоб вона покривала шматочки айви.
  3. Довести до кипіння. Потім готувати на середньому вогні, помішуючи, 20 хвилин. За цей час айва повинна стати м'якою.
  4. Додати цукор, лимонний сік і корицю. Зменшити вогонь і, помішуючи, дати цукру розчинитися.
  5. Після чого, помішуючи час від часу, тримати на вогні ще 25 хвилин на слабкому вогні. Сироп повинен стати концентрованим, айва – зовсім м'якою, блискучою.
  6. Зняти з вогню, дати трохи охолонути і перекласти в підготовлену банку.

Корисна порада

У варення можна додати й інші спеції: ваніль, імбир або мускатний горіх.

Дивіться відео, як зробити варення з кавуна:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити настоянку з айви, а також ділилися рецептом пастили з айви.