Міжнародний день авокадо: ТОП-5 рецептів до свята

31 липня 2020, 12:21
Кращі рецепти смачних страв з авокадо з фото

Клітковина в авокадо прекрасно насичує

Міжнародний день авокадо відзначають 31 липня. Це неофіційне свято – чудовий привід поласувати смачними і корисними стравами з екзотичного фрукта.

Авокадо має м'яку вершкову консистенцію, що робить його чудовою основою для смузі, салатів, соусів і сендвічів. З авокадо виходять дуже смачні сніданки. Причому готувати зелений плід довго не потрібно, так що це ідеальний фрукт для ледачих.

Реклама

Холодний суп-пюре з авокадо

Холодний суп з авокадо

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 авокадо
  • 1/4 червоної солодкої цибулини, подрібненої
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. подрібненої кінзи або петрушки
  • 150 мл кефіру
  • 1/2 ч.л. червоних сухих пластівців гострого перцю
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
  2. Подрібнити до однорідної консистенції.
  3. Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
  4. Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати страву охолодженою.

Салат з полуниці та авокадо

Салат з полуниці та авокадо

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 2 середніх червоних грейпфрута
  • 1 велике авокадо
  • 3 чашки руколи, шпинату або кале
  • 4 великі полуниці, тонко нарізані
  • 60 г фети або козячого сиру
  • 1 ст.л. білого оцту
  • 1/2 ст.л. оливкової олії
  • 1 гілочка м'яти
  • Сіль і перець

Дивіться відео, як приготувати панкейки з лососем і авокадо:

Спосіб приготування:

  1. Розділіть грейпфрути на сегменти, залишивши 2 ст.л. соку. Випийте сік, що залишився або збережіть його для інших страв.
  2. Покладіть сегменти в велику салатницю. Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте. Додайте зелень, полуницю і сир в миску.
  3. Змішайте грейпфрутовий сік, оцет і оливкову олію в невеликій мисці або баночці з кришкою. Збийте або струсіть, щоб вийшла емульсія.
  4. Вилийте близько половини заправки на салат і перемішайте. Спробуйте, додайте більше заправки, якщо необхідно. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.
  5. Дайте салату настоятися кілька хвилин, потім подавайте разом зі свіжим багетом.

Шаурма на грилі з куркою і авокадо

Шаурма з куркою та авокадо

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 курча
  • 1 помідор
  • 1 червона цибулина
  • 1 авокадо
  • 1 пучок салату ромен
  • 150 мл олії
  • Круглий лаваш
  • 1 лайм
  • 1 чилі
  • Сіль перець
  • Кінза
  • Аніс
  • Кориця
  • Гвоздика
  • Насіння кропу

Спосіб приготування:

  1. Роздавіть в ступці спеції: перець горошком, аніс, гвоздику, кріп і корицю. Додайте олію і сіль.
  2. Візьміть курча і натріть його сумішшю спецій. Відправте запікатися на гриль в формі-решітці.
  3. Поки курча запікається, наріжте всі інші інгредієнти: цибулю, помідор, авокадо, перець чилі. Збризніть соком лайма авокадо.
  4. Коли курча буде готове, розділіть його на шматочки.
  5. Загорніть всі інгредієнти в лаваш.

Смузі з авокадо і ківі

Смузі з авокадо та ківі

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 1/2 стиглого авокадо
  • 2 ківі
  • 1/2 ч.л. соку лайма
  • Мед або інший підсолоджувач – за смаком
  • Лід – за бажанням
  • Мигдальне молоко – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть авокадо і ківі від шкірки.
  2. Крупно наріжте фрукти, складіть їх в чашу блендера.
  3. Додайте мед за смаком і лід, подрібніть все блендером в однорідну масу.
  4. Влийте стільки мигдалевого молока, щоб отримати потрібну вам консистенцію, ще раз збийте.
  5. Розлийте фруктовий смузі по келихах і відразу ж подавайте.

Шоколадний мус з авокадо від Гордона Рамзі

Мус з авокадо і какао

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 великих стиглих авокадо без кісточки, очищених
  • 3-4 ст.л. рідкого меду або за смаком
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 50 г сирого какао-порошку

Спосіб приготування:

  1. Покладіть авокадо в кухонний комбайн і перебийте до отримання однорідної маси.
  2. Додайте три столові ложки меду разом з какао і ваніллю, знову перемішайте. Спробуйте, і додайте більше меду, якщо необхідно.
  3. Розкладіть мус по келихах або склянках для десертного вина. Поставте в холодильник на годину перед подачею на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яєчні з авокадо і лососем, а також писали, як правильно почистити і нарізати авокадо.