Тортілья з гуакамоле
Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної закуски, яку можна приготувати під час Великого посту, зробіть мексиканські тортільї з соусом гуакамоле за рецептом ведучого шоу "Говорить Україна" на телеканалі "Україна" Олексія Суханова. Покрокову інструкцію з відео дивіться нижче.
Коржі з соусом гуакамоле
Тортілья з гуакамоле
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 425 ккал на 100 г
Складові:
Для соусу:
- 2 авокадо
- 1 помідор
- 25 г цибулі-шалот
- 1 перець чилі
- Сіль, перець
- 1 ч.л. соку лайма
Для коржів:
- 200 г кукурудзяного борошна
- 200 г пшеничного борошна
- 200 мл води
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Авокадо почистити, видалити кісточку і розім'яти в пюре.
- Додати дрібно нарізані овочі: помідор, цибуля і перець чилі. Влити сік лайма, посолити і поперчити.
- Для коржів змішати обидва види борошна. Поступово вливаючи воду, замісити густе тісто і скачати його в кулю.
- Розділити тісто на шматочки і тонко розкачати. Посмажити на сковороді коржі з двох сторін до золотистого кольору.
- Намазати тортільї соусом і скласти навпіл.
На замітку
Для приготування гуакамоле слід купувати тільки дуже стиглі авокадо, які можна легко розім'яти виделкою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту з авокадо .