Мексиканські коржі з соусом гуакамоле: пісний рецепт від Олексія Суханова

30 березня 2020, 13:30
Готуємо тортільї з соусом з авокадо

Тортілья з гуакамоле

Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної закуски, яку можна приготувати під час Великого посту, зробіть мексиканські тортільї з соусом гуакамоле за рецептом ведучого шоу "Говорить Україна" на телеканалі "Україна" Олексія Суханова. Покрокову інструкцію з відео дивіться нижче.

Коржі з соусом гуакамоле

Реклама

Тортілья з гуакамоле

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 425 ккал на 100 г

Складові:

Для соусу:

  • 2 авокадо
  • 1 помідор
  • 25 г цибулі-шалот
  • 1 перець чилі
  • Сіль, перець
  • 1 ч.л. соку лайма

Для коржів:

Реклама
  • 200 г кукурудзяного борошна
  • 200 г пшеничного борошна
  • 200 мл води

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Авокадо почистити, видалити кісточку і розім'яти в пюре.
  2. Додати дрібно нарізані овочі: помідор, цибуля і перець чилі. Влити сік лайма, посолити і поперчити.
  3. Для коржів змішати обидва види борошна. Поступово вливаючи воду, замісити густе тісто і скачати його в кулю.
  4. Розділити тісто на шматочки і тонко розкачати. Посмажити на сковороді коржі з двох сторін до золотистого кольору.
  5. Намазати тортільї соусом і скласти навпіл.

На замітку

Для приготування гуакамоле слід купувати тільки дуже стиглі авокадо, які можна легко розім'яти виделкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту з авокадо .