Кращий рецепт тірамісу від Юлії Висоцької

30 травня 2018, 13:11
Юлія Висоцька розповіла, як приготувати ідеальний італійський десерт

Тірамісу з бісквітом і маскарпоне Фото: pixabay.com

Тірамісу – це повітряний десерт, який готується на основі вершкового сиру маскарпоне. До складу його входять також курячі яйця, печиво савоярді або бісквіт, цукор, кава, алкоголь (вино марсала, ром або бренді); зверху тірамісу прикрашається какао-порошком або тертим шоколадом.

Кращий рецепт тірамісу

Реклама

Складові:

  • 400 г вершкового сиру маскарпоне
  • бісквіт або 1 упаковка печива "дамські пальчики" (300 г)
  • 5 яєць
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 250 мл міцної кави
  • 2 ст. ложки коньяку (або амаретто, або рому)
  • 2 ч. ложки какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків.
  2. Жовтки збити з цукровою пудрою так, щоб вони збільшилися в обсязі, додати сир маскарпоне і вимішати.
  3. Білки збити в міцну піну, додати в сирну суміш і акуратно перемішати.
  4. У заварену каву додати коньяк і просочити шматочки бісквіта.
  5. Викласти в фаянсову або скляну форму один шар бісквіта, зверху шар сирної суміші, потім знову бісквіт і знову крем (останнім повинен виявитися шар крему).
  6. Розрізати бісквіт на невеликі смужки.
  7. Поставити на кілька годин в холодильник. Перед подачею присипати какао-порошком.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тірамісу з ананасами. Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру. Крім цього, ми повідомляли, що історики знайшли батьківщину тірамісу.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійський напій лімончелло: