Найкращий рецепт печеної картоплі з часником

22 квітня 2020, 10:15
Секретний інгредієнт надає цій страві приголомшливий аромат

Печена картопля з часником

Якщо ви збираєтеся приготувати запечену качку, не поспішайте виливати жир наприкінці. З ним можна зробити неперевершено смачний картопляний гарнір.

Для цього трохи відваріть нарізані бульби, змішайте їх з часником, качиним жиром, чебрецем і сіллю, а потім запечіть в духовці до рум'яної скоринки.

Реклама

Печена картопля з часником

Печена картопля з часником

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 137 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5 ст.л. качиного жиру
  • 16 середніх картоплин
  • 8 зубчиків часнику
  • 8 гілочок чебрецю
  • Морська сіль
  • Мелений перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Покладіть качиний жир в велику форму для запікання і розтопіть в духовці.
  2. Розігрійте піч до 190 °С.
  3. Наріжте картоплю четвертинками і відваріть в підсоленій воді 7-8 хвилин. Вона повинна залишатися твердою.
  4. Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла вся рідина.
  5. Додайте в форму картоплю, посипте подрібненим часником, чебрецем, перцем і морською сіллю, перемішайте, щоб картопля з усіх боків покрилась жиром.
  6. Після цього запікайте картоплю в духовці протягом 45 хвилин, поки вона не стане рум'яною і хрусткою.

На замітку

Замість чебрецю ви можете використовувати розмарин або інші трави на свій смак.

Дивіться відео, як запекти картоплю на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю.